Докато италианските Серия А и Серия Б са близо до

...
Докато италианските Серия А и Серия Б са близо до
Коментари Харесай

Сезонът в Серия Ц на Италия вероятно няма да завърши

Докато италианските Серия " А " и Серия " Б " са покрай възобновяване, то в аматьорските дивизии в страната ситуацията е много по-различно. Лега Про е взела решение сезон 2019/20 да не се доиграва. Това ще се отнася за шампионатите в Серия " Ц1 ", по-долните футболни равнища и в детско-юношеските групи.

Взето е решение за Серия " Б " да се класират трите районни групови водачи все още на прекъсването на акцията - Монца, Виченца и Реджина. За четвъртото свободно място разновидностите са да се изиграят плейофи или последният участник да бъде избран с чоп. Освен това се чака да няма изпадащи тимове в Серия " Ц2 ".

Причината да се стигне до това решение е, че за аматьорските тимове ще бъде доста мъчно да съблюдават всички ограничения, които здравните управляващи ще наложат, с цел да разрешат подновяването на футболния сезон. Такива са непрекъснатите проби на играчите, непрекъснатото дезинфекциране на всички пространства на стадионите, спазването на обществена отдалеченост и така нататък За да ползват тези ограничения, това ще коства на клубовете към 35 хиляди евро на месец, а тази сума е непостижима за доста от тях.

Предложението за прекратяването на сезона в Серия " Ц " все още към момента не е публично признато. То ще бъде показано на Италианската футболна федерация на 4 май, а тя би трябвало да се произнесе до 7 май.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР