Докато Индонезия се готви да започне масови инокулации срещу COVID-19,

...
Докато Индонезия се готви да започне масови инокулации срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Защо Индонезия ваксинира първо своето работещо население, а не възрастните хора?

Докато Индонезия се готви да стартира всеобщи инокулации против COVID-19, нейният проект да даде приоритет на хората в трудоспособна възраст пред възрастните, целящи бързо да доближат стадния имунитет и да съживят стопанската система, ще бъде деликатно следен от други страни.
Няколко страни като Съединени американски щати и Англия, които към този момент са почнали имунизации, дават приоритет на възрастните хора, които са по-уязвими към респираторните болести.
По-долу са изложени възгледите на специалистите за достолепията и рисковете на индонезийския метод, при който хората в трудоспособна възраст ще бъдат имунизирани след здравни служащи и държавни чиновници.
ЗАЩО ПЪРВО 18-59 ГОДИНИ?
Индонезия, която възнамерява да стартира всеобщи инокулации с, споделя, че към момента няма задоволително данни за ефикасността на имунизацията при възрастни хора, защото в хода на клиничните изпитвания в страната вземат участие хора на възраст сред 18 и 59 години.
 В Индонезия - една минута в ковчег за неносене на маска или санкция В Индонезия - една минута в ковчег за неносене на маска или санкция
Хората, които отхвърлят да носят маска, с цел да предотвратят разпространяването на ковид в столицата на Индонезия, Джакарта, могат д...
„ Ние не подсказваме тази наклонност “, сподели Сити Надя Тармизи, върховен чиновник на здравното министерство, добавяйки, че управляващите ще чакат рекомендации от регулаторните органи в страната за взимане на решение по отношение на проектите за имунизация на възрастните хора.
Докато Англия и Съединени американски щати започнаха имунизациите, създадени от Pfizer Inc и неговия сътрудник BioNTech, който сподели, че работи добре при хора от всички възрасти, Индонезия има първичен достъп единствено до имунизацията Sinovac.
Страната от Югоизточна Азия има договорка за приемане на 125,5 милиона дози изстрел CoronaVac на Sinovac, а първата партида от 3 милиона дози към този момент е в страната.
Очаква се доставките на имунизацията Pfizer за страната да стартират от третото тримесечие, до момента в който имунизацията, създадена от AstraZeneca и Оксфордския университет, ще стартира да се популяризира през второто тримесечие.
„ Не мисля, че никой може да стане прекомерно догматичен по отношение на това, което е верният метод “, сподели Питър Колиньон, професор по инфекциозни заболявания в Австралийския народен университет, добавяйки, че тактиката на Индонезия може да забави разпространяването на заболяването, макар че може да не повлияе на ставките на смъртността.
 Индонезия се готви да създаде 250 млн. ваксини против ковид Индонезия се готви да създаде 250 млн. ваксини против ковид
Индонезийската държавна корпорация Bio Farma има подготвеност да създаде 250 млн. дози от ваксина против COVID-19 до края на годината, съ...
„ Индонезия, която прави това по-различно от Съединени американски щати и Европа, е скъпа, тъй като ще ни каже (дали) ще видите по-драматичен резултат в Индонезия от Европа или Съединени американски щати поради тактиката, която вършат, само че аз не мисля, че някой знае отговора. "
Професор Дейл Фишър от здравното учебно заведение Yong Loo Lin към Националния университет в Сингапур съобщи, че схваща обосновката на метода на Индонезия.
„ По-младите работещи възрастни нормално са по-активни, по-социални и пътуват повече, тъй че тази тактика би трябвало да понижи предаването от общността по-бързо от имунизирането на възрастни хора “, сподели той.
„ Разбира се, възрастните хора са по-изложени на риск от тежки болести и гибел, тъй че имунизирането на тези има различна аргументация. Виждам достолепие и в двете тактики. "
ЩЕ ПОМОГНЕ ЛИ ПОСТИГНАТ БЪРЗО СТАДЕН ИМУНИТЕТ?
 Десетки инфектирани с ковид публицисти в Индонезия - поради суетата на политици и бизнес Десетки инфектирани с ковид публицисти в Индонезия - поради суетата на политици и бизнес
54 публицисти от държавната радиостанция на Индонезия в Сурабая са се заразили с ковид за къс интервал от време. Трима от вестник...
Като имунизират първо по-социално мобилни и стопански дейни групи, държавните чиновници на Индонезия се надяват, че държавното управление може бързо да доближи стадния имунитет.
Буди Гунади Садикин, министър на опазването на здравето в Индонезия, съобщи, че страната би трябвало да имунизира 181,5 милиона души, или почти 67% от популацията си, с цел да доближи стадния имунитет и изисква съвсем 427 милиона дози ваксини, като се одобри режим на двойна доза и 15% % на загуба.
Някои специалисти са скептични по отношение на постигането на стаден имунитет, защото би трябвало да се създадат повече проучвания, с цел да се откри дали имунизираните хора могат да предадат вируса или не.
„ Възможно е да има риск хората към момента да могат да предадат заболяването на останалите “, сподели Хасбала Табрани, началник на Индонезийската здравна икономическа асоциация.
ЩЕ ПОМОГНЕ ЛИ ИКОНОМИЧЕСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ?
 Ваксинирай се против ковид - за какво? Ваксинирай се против ковид - за какво?
Да се имунизирам ли против COVID-19? Отсега се обрисува този въпрос да е въпросът най-малко на 2021 година! И колкото и информация да полу...
Икономистите настояват, че сполучливата стратегия за имунизация, обхващаща към 100 милиона души, ще помогне за ускорение на стопанската система, защото е по-вероятно да възобновят икономическа активност като разноски и произвеждане.
Фейсал Рахман, икономист от Bank Mandiri, сподели, че възрастовата група от 18 до 59 години има потребности от ползване, които са по-високи от другите групи.
„ Те биха могли да ускорят икономическото възобновяване по-бързо, защото потреблението на семействата способства повече от 50% за стопанската система на Индонезия “, сподели той, предупреждавайки, че възходящите случаи на COVID-19 в страната също могат да рискуват да понижат доверието на хората.
Пандемията тласна Индонезия, най-голямата стопанска система на Югоизточна Азия, до първата си криза от повече от две десетилетия предходната година, като държавното управление пресметна стесняване от 2,2%.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР