Докато Google се готви да върне повечето си служители в

...
Докато Google се готви да върне повечето си служители в
Коментари Харесай

Все повече служители на Google недоволни от заплащането и повишенията

Докато Гугъл се готви да върне множеството си чиновници в офисите, компанията се сблъсква с работна мощ, която е все по-недоволна от основни неща, като възнаграждение и дарба за реализиране на кариерни цели.

Ежегодното вътрешно изследване измежду чиновниците на Гугъл, което носи името Googlegeist, демонстрира, че от ден на ден от работещите за компанията не смятат заплащането си за заслужено или конкурентно на това, което биха заработвали на сходна позиция в друга компания.

Те също по този начин слагат под въпрос способността на работодателя си да извършва.

Проучването е направено през януари и е показано на чиновниците предходната седмица, осведоми CNBC. Най-ниските резултати са регистрирани във връзка с заплащането и осъществяването. Най-високите пък са свързани с задачата и полезностите.

Главният изпълнителен шеф на компанията Сундар Пичай е уведомил чиновниците с имейл, че изследването е “един от най-важните начини”, по които компанията прави оценка до каква степен на хората им харесва да работят за нея.

Задържането и удовлетвореността на чиновниците са по-важни от когато и да било за Гугъл и други компании от софтуерния бранш, защото рекорден брой хора в Съединени американски щати напущат работа в търсене на нови благоприятни условия.

Гугъл също по този начин следва да върне множеството си чиновници още веднъж в офиса най-малко по три дни в седмица. След две години отдалечена работа поради пандемията, повторното отваряне на офисите на Гугъл е планувано за 4 април.

Недоволни от покачванията

Едва 46% от участниците в изследването са декларирали, че общото им възнаграждение е конкурентно, в съпоставяне със сходни позиции в други компании. Това е с 12 пункта по-малко, спрямо предходната година. Малко по-висок дял - 56%, споделят, че заплащането им е “справедливо,” което съставлява спад от осем пункта, спрямо миналата година.

Пичай към момента се радва на поддръжката на 86% от участниците в изследването. На някои от по-конкретните въпроси за него обаче отговорите не са толкоз ласкаещи. По отношение на неговата визия за това каква може да бъде компанията, 74% споделят, че Пичай ги въодушевява, до момента в който същият брой настояват, че неговите “решения и тактики дават опция на Гугъл да се оправя чудесно.”

Общо 61% от чиновниците пък считат, че могат да реализират кариерните си цели в компанията.

Резултатите от изследването демонстрират, че чиновниците са удовлетворени от способността на Гугъл да демонстрира резултати по отношение на задачата “да провежда информацията в света и да я прави налична и потребна за всички.”

Мисията на Гугъл получава 90% поддръжка, а полезностите на компанията - 85%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР