Докато Европа и САЩ популяризират здравословния начин на живот, Япония

...
Докато Европа и САЩ популяризират здравословния начин на живот, Япония
Коментари Харесай

Япония изуми света. Кара младите да пият

Докато Европа и Съединени американски щати разпространяват здравословния метод на живот, Япония стартира най-необичайната акция – да накара младите си хора да стартират да пият алкохол. Това разкри в специфичен репортаж BBC News.

Младите в Япония са трезва група - нещо, което управляващите се надяват да трансформират с нова акция. По-младото потомство пие по-малко алкохол от родителите си - ход, който удари налозите върху питиета като саке (оризово вино).

Така че националната данъчна организация се намеси с народен конкурс, с цел да излезе с хрумвания за превръщане на наклонността.

" Sake Viva! " акцията се надява да излезе с проект, с цел да направи пиенето по-привлекателно - и да подтиква промишлеността.

Конкурсът приканва хора на възраст от 20 до 39 години да споделят своите бизнес хрумвания, с цел да дадат подтик на търсенето измежду връстниците си - без значение дали става въпрос за японско саке, шочу, уиски, бира или вино.

Групата, която организира надпреварата за данъчните управляващи, споделя, че новите привички - частично образувани по време на пандемията от Covid - и застаряващото население са довели до спад в продажбите на алкохол.

Властите желаят да се измислят промоции, брандиране и даже авангардни проекти, включващи изкуствен интелект.

Японските медии споделят, че реакцията е била смесена, с някои рецензии по отношение на опита за поощряване на вреден табиет. Но други са разгласили странни хрумвания онлайн - като да вземем за пример известни актриси, които " се показват " като хостеси във виртуална действителност в цифрови клубове.

Кампанията планува хрумвания да се показват до края на септември. След това най-хубавите проекти ще бъдат създадени благодарение на специалисти, преди окончателните оферти да бъдат показани през ноември.

Уебсайтът на акцията споделя, че пазарът на алкохол в Япония се свива и по-възрастната демографска група в страната - дружно с намаляващата раждаемост - е значим фактор за това.

Последните данни на данъчната организация демонстрират, че хората са пили по-малко през 2020 година, в сравнение с през 1995 година, като цифрите са се сринали от средногодишни 100 литра (22 галона) до 75 литра (16 галона) на възрастен.

Данъчните доходи от налози върху алкохола също са намалели през годините. Според вестник The Japan Times те са съставлявали 5% от общите доходи през 1980 година, само че през 2020 година възлизат на едвам 1,7%.

Световната банка пресмята, че близо една трета (29%) от популацията на Япония е на 65 и повече години - най-високият дял в света.

Притесненията за бъдещето на сакето не са единственият проблем, който слага стопанската система на Япония - има терзания по отношение на предлагането на по-млад личен състав за избрани типове работни места и грижите за възрастните хора в бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР