Докато децата съставят списъците си с анимации за предстоящата ваканция,

...
Докато децата съставят списъците си с анимации за предстоящата ваканция,
Коментари Харесай

Обявиха хитови анимации за твърде насилствени за деца

Докато децата сформират описите си с анимации за идната почивка, ново изследване твърди, че някои от тях са прекомерно насилствени и им дават неверна визия за болката.

Екип от психолози твърди, че известните детски анимационни филми като " Играта на играчките " и " Замръзналото кралство " объркват доста визиите на децата за действителния живот, написа Study Finds.

Резултатите от изследването разкриват, че в анимационни филми като „ Аз, проклетникът “, „ Търсенето на Дори “ и „ Феноменалните " има персонажи, които не демонстрират съпричастност, когато някой е ранен.

Изследователите прибавят, че този фокус върху принуждение и пострадвания, които не получават съчувствие, основава у децата неверна визия за болката. Младите фенове, погълнати от извънредно влияещите филмчета, виждат близо девет случая на принуждение или болежка на час. Почти половината от времето интернационалният екип открива, че дребните фенове са очевидци на липса на състрадание.

Британски и канадски психолози дефинираха своите открития като „ шокиращи “. „ Начинът, по който децата моделират, схващат и се оправят с болката, има действителни трайни последствия за тях като персони, само че също по този начин и за всички нас в цялото общество “, споделя в известие съавторът на проучването доктор Аби Джордан от Университета в Бат.

„ Болката, по-специално хроничната болежка, може да има мощно изтощителни резултати върху живота на децата и младежите чак до зрелост. Част от предизвикването в това е по какъв начин приказваме за нея ".

Екипът е разпознал 454 мъчителни случая в продължение на 52 часа в детска стратегия или филмче, приблизително 8,66 случая на болежка на час. Силна болежка или пострадване, класирани като най-често срещаните контузии, видяни от психолозите, се случват в 79% от случаите. Ежедневни несгоди като рухване и попречване съставляват единствено 20% от сюжетите, свързани с болката.

По отношение на реакциите, мъжките персонажи доста по-често страдат от мощна болежка в анимациите и като цяло липсва съпричастност от страна на близките. Другите герои от анимацията са били очевидци на тези събития в три четвърти от времето. Те не демонстрират съпричастност в 41% от случаите.

„ Нашата оценка е, че тези стратегии биха могли да създадат доста повече, с цел да оказват помощ на децата да схванат болката, като я моделират по разнообразни способи и е от решаващо значение да покажат повече съпричастност, когато персонажите изпитват болежка.

Това е значимо за метода, по който децата взаимодействат с другите, когато някое от тях изпитва болежка, да вземем за пример когато някой техен другар падне на детската площадка или когато отидат при лекарите за рутинни имунизации ".

Изследователите изброяват известни анимации, излезли през последното десетилетие. които дават отговор на смущаващата наклонност. Филмите включват „ Аз, проклетникът 2 “, „ Сам у дома “, „ Играта на играчките 3 “ и „ Играта на играчките 4 “, „ Феноменалните 2 “, „ Отвътре на открито “, „ В небето “, „ Зоотрополис “, „ Замръзналото кралство “ и „ Търсенето на Дори “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР