Докато депутатите ни се карат махленски в парламента, ще влезем

...
Докато депутатите ни се карат махленски в парламента, ще влезем
Коментари Харесай

Мис България: Корупцията у нас ни спира за Шенген, като разграден двор сме

" Докато депутатите ни се карат просташки в Народното събрание, ще влезем в Шенген през крив макарон. Сами сме си отговорни, че не ни позволяват в общото пространство. Като разграден двор сме - без естествени граници. "

Този залп против политическата класа у нас насочи пред " България Днес " най-красивата българка за 2018-а Теодора Мудева. Поводът за позицията й бе коментарът на нидерландския министър председател Марк Рюте, че против 50 евро всеки може да влезе незаконно у нас и отводът на страната да допусне България в Шенген основно поради опасения за върховенството на закона и корупцията в страната ни.

 Нидерландският министър председател Марк Рюте

Нидерландският министър председател Марк Рюте

Според бургаската хубавица това е сериозен удар за репутацията на страната ни.

" Нидерландците не са ни отговорни. Цялата отговорност е на политиците. Всяко нещо може да бъде поправено, стига да последват верни дейности към задачата. И хората, които дават отговор, да имат добра връзка между тях ", показва Мудева.

Миската напомни, че постоянно ставаме очевидци на кавги и пердах в Народното събрание.

" Вместо това политиците могат да употребяват добитите си познания от задгранични университети. Интересно ми е не ги ли учат там да съблюдават етикета на диалога и дебата? При състояние че знаят, че това се гледа от целия народ. Ето за това, когато отидем в чужбина, ни гледат необичайно. Основите при нас липсват ", заключи пред вестника Теодора.

Интересна история описа пред вестника по тематиката италианският гуру на кухнята Лео Бианки.

 Лео Бианки

Лео Бианки

" Когато се прибирах от Италия преди години, имах рожден ден и подарих бутилка уиски на граничарите в България. Те по този начин се зарадваха, когато видяха бутилката, че едни 50 евро за рушвет ли няма да одобряват? ", показа през смях майсторът на ястията.

Мнението на Бианки поддържа и Костадин Георгиев-Калки.

 Коцето Калки

Коцето Калки

" 50 евро са доста. Всеки може да влезе гратис в България през дупката в оградата ", показа пред вестника Коцето Калки.

По негови думи нидерландците ни стопират поради корупцията в страната ни. Според него виновността, че няма да влезем в Шенген, не е на всички българи, само че е на тези, които ръководят страната.

" Аз не се усещам от хората, които са част от некадърното ръководство. От 30 години насам вървя съзнателно по манифестации за промяна на управниците и в търсене нови и по-добри. Но сякаш имаме неприятна карма в това отношение ", заключи артистът.

Свое виждане за обстановка разкри и шефът на артистите Христо Мутафчиев.

 Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев

 

" Нидерландия има персонален интерес, с цел да не ни позволява в Шенген. Доколкото знам, в Ротердам е едно от най-големите пристанища в Европа, като през него минават всевъзможни товари от и за Азия и Америка. Ако страната ни влезе в Шенген, варненското пристанище ще стане едно много солидно европейско пристанище и ще понижи притока на ротердамското, защото ще бъде конкурентоспособно ", сподели артистът от " Хъшове " и добави, че сами не можем да си опазим границата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР