Докато чакаме официалните данни за най-големия автомобилен производител в света,

...
Докато чакаме официалните данни за най-големия автомобилен производител в света,
Коментари Харесай

Mercedes-Benz отново е най-продаваната премиум марка

Докато чакаме формалните данни за най-големия авто производител в света, който още веднъж се обрисува да е Volkswagen, Mercedes-Benz е подготвен с доклада за 2017. А той е сладкодумен: седма поредна година растеж на продажбите, като миналите 12 месеца бяха избрани като „ най-успешната година в историята “. Това е по този начин, тъй като Mercedes е доставил общо 2 289 344 автомобила, което съставлява растеж от 9,9% по отношение на 2016-а.

Най-големият пазар на марката продължава да е Европа, където са осъществени 955 000 продажби (+6,4%). Само в Германия са продадени над 300 000 коли с трилъчата звезда на капака. Компанията твърди, че е водач в сегмента във Англия, Франция, Турция, Швейцария, Полша, Португалия, Дания, Чехия и други

А последният месец на 2017 година е най-хубавият в историята на марката, което спомага последното тримесечие на предходната година също да бъде несъмнено като най-силното по продажби досега.

Най-популярният модел на Mercedes продължава да е C-Class (седан и комби), от който са осъществени над 415 000 продажби. Златната кокошка обаче си остават SUV моделите на марката, които са осъществени в тираж над 800 000 бройки (+14%).

E-Class също се показва уместно, отбелязвайки растеж от 40% на доставките по отношение на 2016 година В Китай пък са осъществени двойно повече Е-класи, а китайският пазар е отбелязал растеж от цели 25% за компанията.

Трябва да се означи и фактът, че за пръв път AMG съумява да осъществя продажби в 6-цифрен размер, съвсем 132 000 бройки.

Отново съгласно изказванията на Цече, Mercedes е единствената немска марка, отбелязала подобен значителен растеж на продажбите в премиум сегмент. Да забележим отговорът в този момент на BMW.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Ford EcoSport: Как ще ги стигнем... румънците? (тест драйв)

Ричард Хамънд унищожи втори супер автомобил

Byton Concept е следващият впечатляващ електрически автомобил от Китай
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР