Докато броят на хората, пристигащи в съседни държави от Украйна,

...
Докато броят на хората, пристигащи в съседни държави от Украйна,
Коментари Харесай

Бежанците от Украйна разказват потресаващи истории за разрушения и смърт

Докато броят на хората, идващи в прилежащи страни от Украйна , наподобява понамаля през предходната седмица, бежанците не престават да описват потресаващи истории за опустошения и гибел , съобщи Асошиейтед прес.

На железопътната гара в полския град Пшемисъл бежанци описаха пътуването си в претъпкани влакове. Някои споделят, че са чували детонации при прекосяването си през западна Украйна, където съветски ракети поразиха подготвителна военна база.

"Небето почервеня ", споделя 25-годишната Елизавета Змиевска.

Над 1,5 млн. бежанци са пристигнали в Полша от началото на съветското настъпление в Украйна на 24 февруари. По данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците общо 2,7 милиона души са избягали от Украйна досега.

Броят на бежанците през предходната седмица е понамалял и в събота са пристигнали към 79 800 души по отношение на 142 000 души седмица по-рано, заяви говорителката на полската гранична защита Ана Михалска.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че за 6 дни филантропичните коридори са избавили живота на повече от 130 000 души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР