Докато 5G продължава бавно да се разпространява по света, иновациите

...
Докато 5G продължава бавно да се разпространява по света, иновациите
Коментари Харесай

Китай постигна скорост за трансфер на данните 100 Gbps в 6G мрежата

Докато 5G продължава постепенно да се популяризира по света, нововъведенията не престават и 6G технологията към този момент е постигнала впечатляващ прогрес. Според последните данни, в една от китайските проучвателен лаборатории е реализирана скорост за безжично предаване на данните по 6G от 100 Gbps.

Китай е прочут с вложенията си в новаторски технологии. Наскоро, главен крайъгълен камък в 6G информационната технология беше разгласен от Институт № 25, който дава отговор за напредъка в проучванията на дълбокия космос. Постигнат е пробив при терахерцовата периодичност (честотен диапазон от 300GHz ~3THz), която обезпечава по-широка пропускателна дарба и увеличение на скоростта за предаване на данните. В хода на тестванията, сполучливо бе приключено безжичното предаване на данни при 100 Gbps в честотния диапазон от 10 GHz. Това е изисквало усъвършенствани антени и многолъчеви режими, с цел да се употребява пълноценно наличната честотна лента.

Очаква се тази технология да бъде наследника на 5G клетъчната технология и също по този начин да наложи конкуренция на оптичните мрежи. Традиционните оптични мрежи са изправени пред провокации като висока цена, дълго време за реализация и липса на еластичност на архитектурата. Използвайки терахерцовите обхвати, 6G ще предложи по-ниска инертност спрямо тях.

Технологията за връзка 6G също има евентуални изгоди при проучването на космоса. Тя може да способства доста за създаването на нови галактически кораби за проучване на дълбокия космос. Въпреки това, прекомерно рано е да се спекулира, защото ще отнеме доста време и финансиране, с цел да види технологията най-сетне бял свят. Очаква се 6G да бъде разполагаем до 2030 година

Междувременно, американските управляващи, загрижени за софтуерното водачество на Китай, отделиха 1 милиард $ за проучвания на 6G. Миналия петък Белият дом се срещна с водачи в промишлеността, с цел да обсъдят идващото потомство безжични връзки. И това е позитивен сигнал, тъй като всички ще се възползват от повече конкуренция (и финансова инжекция).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР