Доходите на хората трябва да нараснат над размера на инфлацията,

...
Доходите на хората трябва да нараснат над размера на инфлацията,
Коментари Харесай

Лорер разкри как ще вдигат доходите на пенсионерите и бедните

Доходите на хората би трябвало да набъбнат над размера на инфлацията, с цел да няма възприятие за обедняване. Именно това е задачата на повдигането на пенсиите и детските надбавки, заяви в изявление за Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Той разгласи, че българските пенсионери са приоритет номер едно на "Продължаваме смяната " и в случай че се постанова, още веднъж ще прегледат техните приходи, с цел да може пенсионерите да изживеят почтено старините си.

Не изключи и по-нататъшно предложение за увеличение на минималната заплата. Бюджет 2022 подкрепя най-слабите, само че влага в българската стопанска система като цяло - в инфраструктура, в дребни и междинни предприятия.

В Министерството на нововъведенията и растежа към този момент има половин милиард помощ за дребни и междинни предприятия - за софтуерна, енергийна рационализация, сподели още той. В никакъв случай сегашните ограничения не водят до инфлация на държавния бюджет, тъй като средствата са обезпечени. В хазната има задоволително пари, с цел да си позволим ограничения за 2 милиарда лева

Ние ги слагаме на масата и се надяваме в Коалиционния съвет оптимално бързо да се съгласим за това, сподели Лорер. По думите му българската стопанска система нараства, българският експорт е рекорден - 8 милиарда, производството ни е 20% нагоре. Лорер посочи, че пакетът от 2 милиарда, който "Продължаваме смяната " предлага за разискване с съдружните сътрудници, не е самоцел.

"Той е част от нашето надълбоко схващане, че е нужна грижа и за българските жители и за българската стопанска система. Ние практикуваме грижа за България още от Бюджет 2022 към този момент вдигнахме заплатите на учителите, с новия рамков контракт за Здравната каса към този момент обявихме повдигане на заплатите на лекари и сестри - медицински личен състав като цяло.

Грижата за хората и българската стопанска система това държавно управление прави от ден първи.

Настоящият инфлационен пакет идва след 4 милиарда, които към този момент инвестирахме в българските жители и стопанска система през зимата, с цел да подкрепим цените на енергоносителите. Не бива да има изненада или нечиста сделка, че реагираме на някаква особена обстановка, това е част от политиката на това държавно управление - десни ограничения за стопанската система, с цел да се развива и пораства, леви ограничения за жителите и най-слабите пластове от стопанската система, с цел да се оправят в тази сложна обстановка ", сподели министърът на нововъведенията.

Според Лорер корупционните практики и течовете от последните 10 години са в пъти повече, от това, което "Продължаваме смяната " предлага като антиинфлационни ограничения. "Но течовете са изтекли и не е имало прокуратура, която да ги откри в точния момент. Сега разчитаме на европейската прокуратура, която най-малко да откри европейските средства у нас ", сподели той.

На въпрос дали са ни нужни нови заеми, Лорер съобщи, че това е политика на Министерство на финансите, само че България е макроикономически най-добре от всички страни в Европа и може да си разреши още заеми. България е постоянна, равнището на дълг е към 20% от Брутният вътрешен продукт, в случай, че в Западна Европа при някои страни е достигнала 100%, сподели министърът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР