Доходите на българина трябва да се облягат на принципи, а

...
Доходите на българина трябва да се облягат на принципи, а
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Доходите на българина трябва да се облягат на принципи, не на административен произвол

Доходите на българина би трябвало да се облягат на правила, а не да се контролират по административен произвол. Това декларира ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев в изказване, оповестено във фейсбук.

„От няколко дни сме очевидци по какъв начин фабриката за подправени вести и дежурните злобари и тролове, създават и тиражират мое изявление във връзка размера на минималната работна заплата. Стига се до такава степен, че е изфабрикувано мое изявление, че ще изнеса бизнеса си от страната, в случай че тя бъде увеличена“, показва Домусчиев.

По-нататък той написа, че минималната работна заплата е нужно да се дефинира посредством формула, обвързана със междинната работна заплата и продуктивността на труда. „Това предписание се ползва в доста европейски страни, на които желаеме да приличаме. То е залегнало и в 131-та спогодба на Международната организация на труда (МОТ). Темата касае всички български промишлености и тяхната специфика“, декларира ръководителят на КРИБ.

„Изумен съм от лекотата, с която се създават и тиражират подправени вести, които засягат ориста на доста хора“, показва в умозаключение Кирил Домусчиев.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР