Доходите изостават от нарастващата инфлацията, и покупателната способност на българите

...
Доходите изостават от нарастващата инфлацията, и покупателната способност на българите
Коментари Харесай

Български възход: Обедняването на българите се усеща все по-силно

„ Доходите изостават от възходящата инфлацията, и покупателната дарба на българите понижава. “- Това съобщи за “Нова Варна ” Александър Николов.

„ В момента виждаме по какъв начин потребителската кошница се свива, а цените не престават да порастват. Реален е рискът хората да стартират да просрочват заплащанията по кредите си, да свиват разноските си, единствено, с цел да могат да си купят най-нужното, с цел да покриват минималното ползване.

-->

Варна е огромен град, в който картината се утежнява, в дребните обитаеми места обстановката е сериозна Когато посещаваме по-малките общини, в тях се усеща апатията и неналичието на религия в намиране на сполучливо водачество. Посоката следва да е друга – приходите във Варна и района следва да стартират да настигат тези в столицата, а не да изостават, каквато е обстановката все още.Всичко това е обвързано и с цената на енергоносителите, които са основа на ценообразуването на крайния артикул и главен източник на работа на предприятията “, добави Николов.

Водачът на варненската листа Александър Николов изрично поддържа думите на водача на обединението „ Български напредък “ Стефан Янев, който разкритикува четворната коалиция с думите, че някогашните ръководещи показали пренебрежение към страната, оставили двуцифрена инфлация и опасност от апетит и мраз.

“Не инцидентно Стефан Янев уточни, че би тръгнал на диалози с всички снабдители на газ, в това число и “Газпром ”, в случай че стане министър председател. Досега сме платили по-висока цена за получения газ и евентуално ще платим по-висока цена за зимата, само че има да платим една сметка за неползваните количества по контракт. Ако не осигурим на ниска цена газ за зимата, инфлацията ще се задълбочи и хората ще усетят обедняването още по-силно “, безапелационен бе Николов.

По отношение на приходите той уточни, че резултатите, с които вършат акция до неотдавна ръководещите, са счетоводни, само че не действителни – действителността сочи стесняване на фамилния бюджет и покупателната дарба.

“Реално сега българите обедняват, а рецесията се задълбочава. Ръстът на приходите е на база увеличаващата се инфлация, а не на растеж в стопанската система. Налице е обедняване, а не повишаване на приходите на българските жители. Домакинствата виждат в действително време свиването на кошницата при всяко влизане в магазина и няма политическо говорене, което да промени тези действителности “, сподели още лидерът на листата на “Български напредък “ в морския град.Николов уточни, че точно това е проблем, който тормози обществото и ограниченията в тази тенденция би трябвало да са бързи и ефикасни, изключително, когато зимата е на прага.

“Овладяването на инфлацията и разрешаването на енергийната рецесия – това са двата съществени целта пред всеки претендент в тази изборна акция.

Редовно дават за образец и другите страни в Европейски Съюз, където инфлацията също е висока, само че във връзка с покупателната дарба обстановката е несъпоставима.

На напред във времето би трябвало да бъде изведена отбраната на фамилния бюджет, а не политическите разногласия и търсенето на рейтинг със счетоводни трикове “, безапелационен бе Александър Николов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР