Доходът, който е нужен за получаване на детски добавки, ще

...
Доходът, който е нужен за получаване на детски добавки, ще
Коментари Харесай

Много повече семейства ще получават детски добавки

Доходът, който е необходим за приемане на детски добавки, ще се покачва през идващите години. За тази година смяната е от 510 на 710 лв..

" Това е доста значима смяна. Доходният аршин се усили на 710 лева Много повече фамилии биха могли да се възползват. Приканвам всички родители, които попадат в тази догадка, да подават заявки в обществените служби ", заяви изпълнителният шеф на Агенция " Социално подкрепяне " доктор Надя Танева в " България заран ". 

Необходимите документи са: декларация; служебна записка от персонален доктор, че на детето са сложени имунизациите за неговата възраст; приход на родителите.

" Когато средномесечният приход е 710 лева, се получават 100% от детските добавки. За едно дете са 50 лева, за две - 110 лева, за три - 165 лева Семействата, които надвишават 710 лева, имат опцията да се възползват от 80% от цялостния размер на сумата. Отново има рентабилен аршин - от 710,01 лева до 810 лева ", изясни Танева за Bulgaria ON AIR.

При доброволните и професионалните приемни фамилии има дребна разлика при месечните средства. При децата с трайни увреждания сумата също е увеличена, стана ясно още от думите на госта. 

" Има още какво да се желае при детските добавки, само че последователно " Социално подкрепяне " постоянно мисли в тази посока. Около 300 хиляди са децата, които месечно получават добавки. Поне с 30 хиляди ще се усилят децата при новия рентабилен аршин. Линията на беднотия също се усили и това е наклонност да се случва всяка година. Еднократната помощ при бедствия и наводнения към този момент ще бъде 1578 лева ", сподели още Танева.

От 15 януари е направена стратегия, която регламентира изплащането на до 300 лв. за потребление на превоз от фамилиите, които получават детски добавки. Няма условие да се подават документи, сумите ще се превеждат автоматизирано по банков път до 30 юни.

Еднократната помощ за раждане също се усили - 375 лева за първо дете, 900 лева за второ дете и 450 за трето дете, подсети изпълнителният шеф на Агенция " Социално подкрепяне ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР