Доха. Постиженията на всички български специалисти, които работят в Катар

...
Доха. Постиженията на всички български специалисти, които работят в Катар
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Посланици на България в Катар са всички наши успели сънародници

Доха. Постиженията на всички български експерти, които работят в Катар - в среда на огромна конкуренция, са освен персонални триумфи, а са триумфи и за България. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на българската общественост в Катар, която се състоя в Доха в границите на втория ден от формалното посещаване на президента в арабската страна, оповестиха от Прессекретариата на президента .
В Катар живеят към 400 наши сънародници - висококвалифицирани експерти, които работят в браншове като строителство и планиране, въздушен превоз, туризъм, спорт, обучение, опазване на здравето, научни проучвания. На срещата Румен Радев акцентира, че високата оценка за нашите сънародници в Катар е била споделена и от Н.В. емир Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.
„ Въпреки че ни разделят 3000 километра, България и Катар от ден на ден се сближават. Контактите на високо политическо равнище са доста интензивни през последните години и имаме упоритостта да развиваме взаимни планове с Катар. Най-важното изискване за това е доверието в България и благодаря на всички вас, тъй като давате голям принос за това доверие “, съобщи президентът Радев пред сънародниците ни.
„ Наши посланици в Катар не са единствено ръководителите на дипломатическите задачи, наши посланици сте всички, които сте показали извънредно високо равнище в своята специалност и оставяте диря след себе си – инженери, строители, музиканти, лекари, треньори. Това дава съображение на Държавата Катар да гледа доста по-сериозно на капиталовите благоприятни условия в България “, акцентира още президентът.
Румен Радев означи постигнатите триумфи в модернизацията на Катар през последното десетилетие, софтуерното обновяване и високото качество на инфраструктурните планове и благодари на сънародниците ни, които се стремят да придвижват у нас този модел. Президентът поздрави представителите на българската общественост и за тяхното единство и напъните, които поставят, с цел да запазят своята еднаквост, език, просвета и обичаи.
В последния ден от визитата си в Катар, която е по покана на емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, българският държавен глава посети Колежа на Военновъздушни сили „ Ал Заим Мохамад бин Абдулла Ал-Атия “ във Военновъздушни сили базата „ Ал Удейд “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР