Цените на петрола в рамките на сутрешната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола в рамките на сутрешната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Цените на петрола са стабилни в първия работен ден на седмицата

Цените на петрола в границите на утринната търговия в понеделник, 20 май показват непоклатимост. Пазарът прави оценка новините към гибелта на президента на Иран, а също по този начин следващата офанзива против съветските рафинерии, както и следващото нахлуване на танкер в Червено море.

Стойността на юлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание са на равнище от 84,36 $ за барел, което е с 0,38 $ (0,45%) над цената при затваряне на предходната сесия. В петък договорите за този вид се усилиха с 0,71 $ (0,9 %) до 83,98 $ за барел.

Фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 80,27 $ за барел – покачване с 0,21 $ (0,26%). При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се усили с 0,83 $ (1,1%) до 80,06 $ за барел. Срокът на юнските контракти изтича във вторник. По-силно търгуваните юлски фючърси за WTI нарастват с 0,05 $ (0,06%) до 79,63 $ за барел.

През предходната седмица цената на Brent се усили с 1,4%, а на WTI – с 2,3 %.

В неделя президентът на Иран Ебрахим Раиси  и министърът на външните работи на страната Дел Хосейн Амир Абдолахян починаха след злополука на хеликоптер, заяви иранската осведомителна организация „ Мерх “.

Също в неделя стана ясно, че „ Славянски нефтопреработващ цех “ в Краснодарския регион е прекратил работа след офанзива с дронове. От компанията разясняват, че към този момент остава неразбираемо по кое време тъкмо рафинерията ще може да възвърне работата си.

Междувременно Bloomberg заяви, че в събота, танкер, пътуващ към Китай е бил атакуван от йеменските хути в Червено море. По данни на организацията, в кораба е попаднала ракета.

На този декор обаче някои анализатори разясняват, че пазарът не реагира към този момент кой знае какъв брой на тези събития, което се дължи на обстоятелството, че страните от ОПЕК разполагат с задоволително свободни мощности за произвеждане на нефт. Все отново упованието от срещата на страните от обединяването на първи юни и в частност съкращението на добива продължава да е измежду обсъжданите тематики.    
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР