Договорихме 9% намаляване на ДДС за заведенията. Разбрахме се с

...
Договорихме 9% намаляване на ДДС за заведенията. Разбрахме се с
Коментари Харесай

Бойко Борисов за намаленото ДДС за заведенията: Ще подкрепим бранша в кризата

Договорихме 9% понижаване на Данък добавена стойност за заведенията. Разбрахме се с сектора. Истинските положителни планове аз ги одобрявам. Разбрахме се това да се случи от в този момент, не от 2021 година Не са отговорни ресторантьорите за тази рецесия. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на брифинг по отношение на ограниченията в поддръжка на туристическия отрасъл.

"Много е значимо ние като политици да се опитаме да подкрепим браншовете в рецесията ", посочи той.

"Ще ми бъде забавно дали след рухването на ДДС-то дали ще паднат и цените ", разяснява министър председателят. Мярката е краткотрайна и в случай че не даде добър резултат, може да бъде отстранена, стана ясно от думите му.

Той посочи, че не знаем какъв брой време ще продължи рецесията, само че може да се стигне до такава степен най-после да не излезе сметката. "Финанвият министър е изрично срещу. Решението е политическо. Менда Стоянова също не бе съгласна. Най-добре за всички ще е да махнем налозите, само че не може ", акцентира Борисов.

По-рано през днешния ден Българската асоциация на заведенията показва своята признателност за голямата поддръжка, която българското държавно управление оказа на сектора с намаляването на ДДС-то.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР