Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република

...
Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република
Коментари Харесай

Радев на тръгване за Македония: Общата ни история ще надделее над идеологическото противопоставяне

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Македония отвори нова страница в нашата история и единствено от нас зависи какво ще запишем в нея. Пожелавам смелост на политиците и от двете страни на границата, да се борят за духа, а не за буквата на този контракт.

Това съобщи президентът Румен Радев по преди да отпътува за Македония, където ще отдадат респект на военния мемориал в Ново село на героите от 11-а Македонска дивизия и починалите български бойци в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война.

“Както виждате, присъединяване на военна рота на македонската войска в парада по случай Деня на храбростта и празника на българската войска, е този нов дух в нашите отношения”, сподели Радев.

“Аз съм уверен, че общата ни хилядолетна история ще надделее над идеологическото опълчване, което беше злонамерено програмирано в нашите връзки през последните десетилетия. Дължим тези старания на нашите предци”, уточни още президентът.

Република Македония и Република България имат непрестанен политически разговор и отлични двустранни връзки, които се характеризират обичайно другарство, бе общата констатация на двамата президенти по време на формалното посещаване на президента Радев в Македония през февруари тази година, напомнят през днешния ден македонски издания.

И допълват, че президентът Иванов, по покана на българския президент Радев, ще направи посещаване в България през юни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР