Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация

...
Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация
Коментари Харесай

БФСки и НСА подписаха договор за партньорство

Договор за дълготрайно съдействие подписаха през днешния ден президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „ Васил Левски “ проф. Николай Изов. В документа е написана бъдещата взаимна работа на страните в региона на спортната, образователната и научно-приложната активност.

Двете организации ще си партнират в процеса на образование на студенти, в провеждането на стажове и практики по другите типове снежни спортове, развивани от ски федерацията, в зимния туризъм и спортната анимация. Ще се създават и вкарват стратегии, образователни проекти, учебно-методични материали, образователни пособия, работни места за пробна и практическа активност.

Председателят на БФСки Цеко Минев съобщи, че е благополучен от реализирането на концепцията и за подхванатите съответни стъпки за нейното развиване в бъдеще. „ Национална спортна академия постоянно е била ковачницата на фрагменти за спорта и по-добро нещо от това да си партнираме няма. Двустранна ще е изгодата, тъй като когато студентите имат опция в последната година от образованието си да работят в наши клубове, биват харесани като експерти, то те ще имат сигурна работа в бъдеще. Трябват ни качествени хора, които излизат от НСА. Говорим за треньорски фрагменти, за методология във всички посоки и тези хора би трябвало да бъдат стимулирани, че ще имат работа “  - показа Цеко Минев философията на самодейността на федерацията за партньорство с НСА.

Ректорът благодари за самодейността на федерацията да потърси поддръжката на спортната академия в области, в които е най-силна за снежните спортове, а и като цяло – качественото обучение при подготовката на фрагменти, научния капацитет за подкрепяне и насърчаване на спортните резултати.

„ Вярвам, че дружно ще създадем вероятното да повишим равнището на качеството както на спорта, по този начин и на образованието в България “ – добави проф. Николай Изов.

На церемонията по сключване на контракта за съдействие участваха академичното управление на НСА, екипът на катедра „ Снежни спортове “, воден от доцент Петър Янков, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и др.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР