Догодина започваме основният ремонт на общинския институт Средец“, който ще

...
Догодина започваме основният ремонт на общинския институт Средец“, който ще
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Създаваме модерен младежки център в общинския институт „Средец“

„ Догодина започваме главният ремонт на общинския институт „ Средец “, който ще разкрием първия съвременен юношески център. Ще го създадем дружно с младежките организации, които ще включим и в процеса на разискване и взимане на решения за младежите политики на общината “, това съобщи Антон Хекимян, претендент за кмет на София, повдигнат от обединението ГЕРБ-СДС по време на спор, провеждат от Националния юношески конгрес.

„ Такива отворени пространства за срещи и образования би трябвало да има и в регионите, а не да бъдат съсредоточени единствено в центъра “, добави кандидат-кметът.

„ За мен е значимо младежите да бъдат дейни, само че и здрави. Затова като кмет, дружно с екипа ми, ще създадем скринингови стратегии за учениците и младежите. Младите хора постоянно изпадат от фокуса на здравната ни система, а има съществени социалнозначими болести, които в случай че не бъдат диагностицирани и лекувани в ранен стадий, утежняват качеството на живот. Това са диабетът, гръбначните изкривявания и очните заболявания, които са обществено значими болести, от които страдат учениците и младежите “, съобщи Хекимян.

Според него общината има голям капацитет в тази сфера, тъй като разполага с няколко многопрофилни и профилирани лечебни заведения, както и поликлиники. Хекимян обърна внимание и върху нуждата от акции против използването на опиати, както и пандемията от принуждение сред младежите.

„ За мен е извънредно значимо младежите да бъдат включени във вземането на решения в общинската власт. Работата на консултативния съвет по юношески политики в Столичната община, би трябвало да бъде разширена и в него да влязат повече организации “, съобщи Хекимян, като пое ангажимент, че персонално ще взе участие в съвещанията му.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР