Добруджа е нашата житница и никой няма право да посяга

...
Добруджа е нашата житница и никой няма право да посяга
Коментари Харесай

Мая Манолова пред БНР: Не на шистовия газ в България! - Политика

„ Добруджа е нашата житница и никой няма право да протяга ръка на хляба на българите. Ние от Изправи се България няма да позволим на търгашите и печалбарите да трансфорат чернозема ни в пустота. Така че изрично НЕ на шистовия газ в Добруджа! “

Това съобщи водачът на Политическа партия Изправи се България – Мая Манолова в отговор на въпрос дали шистовия газ е решение за газовата рецесия у нас в предаването „ Нещо повече “ по БНР. В началото на диалога бе разисквана горещата тематика от последните дни, а точно водното злополучие, което сполетя селата край гр. Карлово. Манолова и екип от листите на партията бяха измежду първите, които се отзоваха в помощ на локалните с доставка на питейна вода, доброволци, тежка техника, дезинфектанти и други неща от първа нужда. След голям брой сигнали от жителите там за безразборна и противозаконна сеч в региона, в този момент се чакат резултатите от назначените от земеделското министерство инспекции, както и заключенията на министър Гечев от визитата му в гората над потърпевшите села. Манолова акцентира, че във групировката, която оглавява, поддържат концепцията за мораториум върху изсичането на горите, като молят за изваждане на цялата истина и налагане на наказания на отговорните.

По мотив днешното посещаване на Манолова в с. Караисен, край Велико Търново, ръководителят на Изправи се България обясни, че след нарастване цената на водата в селото с 45% от 1-ви юни, водоподаването е било спряно за интервал от два месеца. Независимо от това месните поданици са получили своите високи сметки за вода за интервала, в който те са страдали от безводие. Затова през днешния ден от селото излизат на следващ митинг против неналичието на вода в търновското село.

Като значима част от „ избавителния проект “ на Политическа партия Изправи се България, Мая Манолова показа акцията „ Не плащай “, чието начало бе сложено със столичната топлофикация и с начисленото 20 % вместо 9% Данък добавена стойност върху сметките на потребителите. В момента се чака преизчисляване на тези сметки и от групировката ще бъдат на място, когато това стане, пред Топлофикация, с цел да видят поправените сметки. Целта на тази акцията е страната да поеме цялото нарастване на битовите сметки на близо 70% от българското население, които са избрани като енергийно небогати съгласно критерии в редица европейски страни, а точно, когато разноските за енергийни сметки възлизат на повече от 10 % от приходите на семействата.

С акцията „ АнтиСПЕКУЛА “ от Изправи се България желаят фиксиране на цената на бензина и дизела с 1 лев надолу - до 2.50лв/л, защото по думите на Манолова – цената е спекулативно раздута. „ Такава беше цената на петрола в края на предходната година, когато индустриалните разноски на рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас бяха същите като в този момент, само че поради чадър, обтегнат от Четворната коалиция, персонално Асен Василев лобираше рафинерията да продължи да употребява съветски нефт, макар глобите като нашето очакване беше, че това ще донесе изгода на българския народ, защото няма да се покачва цената на бензина и на дизела. Но тя скочи с лев от горната страна без значение от това, че употребяваме нефт 30% по-евтин от сорта Брент. Очевидно се обогати частната компания, която оперира в рафинерията, а може би и политици, които спомагат там да няма съществени данъчни проверки. “ – показа Мая Манолова. След влизане в Народното събрание една от предпочитаните задания на партията е налагане на таван на цената на горивата.

Повишаването на приходите бе показано като друга съществена задача на Политическа партия Изправи се България – нарастване на минималната работна заплата на 1260 лева, колкото са нужни за издръжката на живот, както и преизчисляването на пенсиите, на база застрахователен приход за 2021 година Наред с това от партията са подготвени със закона за частния банкрут, за колекторските компании, за ограничение на свръхправомощията на банките, на бързите заеми. „ Ще сложим на място монополите, ще им сложим юзди “ – сподели Мая Манолова.

Председателят на Политическа партия Изправи се България регистрира покачвания тренд на поддръжка към партията съгласно последните социологически изследвания и изрази мнение, че това се дължи на главните цели, които си слага групировката и които касаят проблемите на елементарните хора. Наред с това има вяра, че потребният избор на гласоподавателите този път ще поддържа по-малките партии, които са покрай хората.

„ Големите партийни мастодонти се провалиха, те продадоха доверието на националните ползи и на своите гласоподаватели “ – сподели още Манолова в ефира на БНР.

Заедно с гражданското придвижване на майките от Системата ни убива са потвърдили във времето, че отстояват позициите си, борят се до дъно и са непримирими против несправедливостите. Ще поддържат всяко българско домакинство, което има потребност от помощта на страната и това е потвърдено във времето.

Парламентарни избори 2022

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР