Добруджа (Добрич) спечели дербито със Спартак 1918 (Варна) в 11-ия

...
Добруджа (Добрич) спечели дербито със Спартак 1918 (Варна) в 11-ия
Коментари Харесай

Орела: Мачът със Спартак беше за 6 точки

Добруджа (Добрич) завоюва дербито със Спартак 1918 (Варна) в 11-ия кръг на Втора лига, надделявайки с 2:0 и с 19 точки се изкачи на 4-о място. Варненци имат същия актив и слязоха 5-и след втората поредна загуба.

Спортният шеф на добруджанци Атанас Атанасов-Орела приказва пред Българска телеграфна агенция за измененията в играта на отбора напоследък, значимостта на успеха, както и вероятностите пред тима. Тимът от Добрич е слаган при любимците за промоция в efbet Лига, само че Атанасов в нито един миг не съобщи нещо съответно в тази посока. Единственото му предпочитание е Добруджа да бъде в челните места на класирането.

" Отборът в действителност сподели някакво ново лице, откакто досега имаше лъкатушене. Донякъде обикновено, защото съставът ни е на 70 % нов. Очаквах катаклизми, само че те пристигнаха малко допълнително от прогнозите ми. След като постигнахме победа над един от директните ни съперници за челните места се надявам, че тя ще ни разреши да надграждаме ", разяснява опитният експерт.

" Играхме уравновесено против Спартак (Варна) и доста по-добре спрямо представянето ни от преди 2-3 кръга. Предвид това, срещата в действителност беше за 6 точки. Вижда се по-добро стиковане в тима, за което беше нужно време. Аз персонално чаках това да се случи по-бързо, тъй като нашите футболисти са опитни, познават се. Доста от тях са играли дружно. Може би някои от хората в състава гледаха високомерно на Втора лига, тъй като идват от по-високо равнище и смятаха, че ще бъде елементарно. Но не е. Защото тука повече важат характерите и манталитета, а не толкоз футболните качества. И ние точно в тази посока изковахме триумфа над Спартак (Варна) - надтичахме ги, преборихме ги. Иначе няма подозрение, че те си имат футболните достолепия ", проучва някогашният селекционер на младежкия народен тим на България.

След напускането на Диян Божилов, сега Добруджа се води от двама млади експерти. Радомир Тодоров и Стефан Дончев досега не са били в никакъв случай старши треньори в мъжкия футбол, само че последователно демонстрират, че се усещат в свои води.

" Другото, което желая да отбележа, че треньорите ни се оправят все по-добре. Нормално е да има неточности, всеки прави неточности. И евентуално ще има още такива. Но в този момент ни следва много по-голям мач – гостуването на Марица. Очакванията ми са да сме даже по-добре като игра спрямо мача със Спартак. Независимо от класирането, Марицa е един от най-стойностните тимове. Те са доста опитни и самостоятелно, и като тим. Но споделих и пред тима, и пред треньорите – аз чакам всеки идващ мач да бъде по-рутинен за нас. Ако не спечелим, този триумф над Спартак ще избледнее ".

Атанасов е на мнение, че напасването на играчите и избистрянето на стила в Добруджа би трябвало да се отрази нa резултатите като посетител, защото отборът към момента не е печелил цялостен актив при аудиенция през този сезон.

" Като погледна резултатите досега, виждам по какъв начин сме изгубили точки от по-слабите тимове, а по-силните сме ги победили. Време е да спрем да реализираме първа победа отвън дома. Сега като си спомня мача с Беласица в Симитли, към момента не мога да допускам какъв брой положения пропуснахме. Вероятно се разминахме с 10 благоприятни условия за гол. Дори и откакто ни изравниха от статично състояние – случва се, част от играта е, след това имахме най-малко още пет варианти да стигнем до втори гол ".

За гостуването в Пловдив ще липсва опитният полузащитник Янчо Андреев, който натрупа пети жълт картон и ще бъде осъден.

" Янчо е значим футболист за нашия тим, само че действително всеки един е значим. Но пък групата е огромна и би трябвало другите да компенсират отсъствието му. Надявам се, че ще се оправим, приключи шефът на " жълто-зелените ".

Срещата от 12-ия кръг на Втора лига сред Марица и Добруджа е на 2-и октомври (понеделник) от 16:00 часа. Домакините имат 13 точки на 12-ата позиция и сигурно ще са стимулирани за триумф, защото при вероятно проваляне ще слязат в зоната на изпадащите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР