Доброволци от Мездра и от селата от общината в Искърското

...
Доброволци от Мездра и от селата от общината в Искърското
Коментари Харесай

Доброволци продължават кампанията за обновяване на Черепишкия манастир

Доброволци от Мездра и от селата от общината в Искърското дефиле не престават на следващия ден с втора акция за възобновяване на постройките за посрещане на поклонници в Черепишкия манастир „ Успение Богородично “, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от общинския пресцентър.

В първата акция, която се състоя преди месеци, се включиха локални компании и благодетели, които подариха материали, съоръжение и парични средства, допълниха уредниците. Те участваха и с труд в ремонтните действия и в почистването на манастирските здания. Работата, която следва на следващия ден, е да се почистят общите пространства, да се облагороди дворът, както и да се лакират дървени настилки, ламперии и носещи детайли, обясниха още от община Мездра.

Предварително присъединяване във втората акция са декларирали от Доброволното формирование в Мездра и от общинската администрация, както и общински съветници. Кметовете и кметските наместници на селата Ребърково, Старо село, Лютиброд и младежите от организацията на Българския юношески Червен кръст към СУ ''Св. Климент Охридски'' в село Зверино. 

Община Мездра приканва всеки, който имат опция, да се причисли към доброволците на 19 март (събота) и да пристигна в Черепишкия манастир. Кампанията стартира от 9:30 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР