Доброволци от ИТН поемат дежурства на денонощния телефон, разкрит от

...
Доброволци от ИТН поемат дежурства на денонощния телефон, разкрит от
Коментари Харесай

Доброволческа инициатива на активисти от ИТН

Доброволци от Има Такъв Народ поемат наряди на денонощния телефон, оголен от Областния координационен център за поддръжка на украински жители

12 доброволци от кюстендилската конструкция на „ ИТН ” се включват в помощ на Областния координационен център за поддръжка на украински жители, заяви националният представител Снежанка Траянска. Те поемат дежурствата на денонощния телефон с номер 0885939322, в почивните и признични дни, както и в извънработно време на Областната администрация в Кюстендил. Инициативата им цели да подкрепи цялостната организация на процеса за оказване на подпомагане на бягащи от войната украински жители. Доброволците ще изготвят указател на жители и компании, декларирали опция и подготвеност да обезпечат настаняване или изхранване на украински жители, избрали да се открият на територията на Кюстендилска област. Те ще вземат участие в координацията на цялостния развой по заявяване на помощ за украинските жители и подпомагане при пребиваването им.

Областният координационен център за поддръжка на украински жители бе структуриран на 2 март. Центърът има за цел да синхронизира работата на локалните управляващи и районните държавни органи, с цел да може да бъде оказана навременна и пълноценна помощ, и поддръжка на украинските жители, бягащи от войната, които идват на територията на област Кюстендил.

Центърът събира и дава информация за всички вероятни запаси за настаняване на украински жители, поддържа акцията на Българския червен кръст (БЧК) за филантропична помощ, поддържа връзка с институциите в просветителната система, обезпечаване на работни места и други Освен денонощния телефонен номер, контакт с Центъра може да бъде изработен и на електронната му поща.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР