Доброволци от германската организация Сий ай“ спасиха над 60 мигранти

...
Доброволци от германската организация Сий ай“ спасиха над 60 мигранти
Коментари Харесай

Германски доброволци спасиха над 60 мигранти в Средиземно море


Доброволци от немската организация „ Сий ай “ избавиха над 60 мигранти от лодки, бедстващи в централната част на Средиземно море, съобщи ДПА, като се базира на известие на организацията в Туитър.

Екипажът на кораба „ Сий ай 4 “ на филантропичната организация избавиха през вчерашния ден хора от надуваема лодка. Сред тях имаше и бебе. Лекарски екип се грижи за хората с дехидратация или с контузии, се споделя в известието.

Хуманитарни организации, спасяващи мигранти в Средиземно море, неведнъж прибират на борда на корабите си мигранти, които пътуват от Северна Африка в препълнени лодки към страните от Европейски Съюз.

Организациите подлагат на критика нежеланието на страните от Европейски Съюз да оказват помощ в тези старания и неведнъж корабите на доброволците би трябвало да чакат в намерено море, с цел да бъдат позволени, да вземем за пример от италианските управляващи, до безвредно пристанище, на което избавените мигранти да бъдат свалени.

В Италия десните партии са главните критици на тези филантропични интервенции и те упрекват някои членове на доброволческите организации, че имат връзки с трафиканти.

Тази година броят на пристигналите по море мигранти се е нараснал фрапантно. Само до през вчерашния ден 21 900 мигранти са достигнали Италия с лодки през Средиземно море от началото на годината.

През същия интервал предходната година броят им беше 16 700, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР