Добротворящото общество си кове безспорно по-добра съдба. Да протегнем ръка

...
Добротворящото общество си кове безспорно по-добра съдба. Да протегнем ръка
Коментари Харесай

Хелп-аларма: 10 каузи, които да повдигнат стадната ни карма

Добротворящото общество си кове несъмнено по-добра орис. Да протегнем ръка на нуждаещ се, да изградим и да окрилим - това ще оздрави освен персоналните ни душички, само че и националния ни дух. И във времена на презапасяване с антибиотици, които може би трябват в този миг на някого, и в загуба на религия, че благотворителността е благотворителна, ние би трябвало да знаем, че има за дела, почтени за поддръжка. Ето ги:
***
1. Да съберем всички медикаменти, с които се презапасихме за всеки случай да не би да свършат, и да ги дарим на програмист, който да направи електронна система за предписания, посоки и здравно досие.
2. Да съберем пари за НСО да купят самоуправляващ се джип. Верно, електрически, путьовски ще наподобява, но един министър председател си имаме и идващия път може да не се намеси защитата да изправи кормилото. А другояче волан да си върти и педали да натиска, с цел да се усеща, че кара в действителност - постоянно ще има.
3. Да подарим на Македония Възродителния развой. Едно парче наша история, с което умерено може да се разделим.
4. Стари килими за новия Парламент. Така че като го реалокират от Партийния дом в подлеза на Централна гара, където ще е по-достойно, Цвета да преподари килимите трета приложимост на театрите в страната и действително да спомогнем развиването на културата.
5. Дружно отричане от признание на резултатите на националния тим. Това е без никакъв веществен ангажимент. Просто може да не признаем загубите на нашите и да ги обявим за класирани на Европейското. И да обявим, че формалните данни са неистина и операция.
6. Есенно разчистване на мазетата. Наглед наподобява по-скоро егоистична активност, само че в случай че съберем ненужните движимости на един куп, примерно на мястото на Мавзолея в София, си става страхотна арт-инсталация. Която не коства десетки хиляди на данъкоплатеца.
7. Да намерим Делян Пеевски. Той подари доста през последните месеци, само че бе срещнат с цинизъм и намеци. Откъде били парите, в действителност ли отивали за това и това. Индулгенция било. Нека го окуражим да продължава да е този пичага, на чиито рамене умишлено или не стоим всинца.
8. Да отключим мазетата си. Тази зима не е ясно дали ще я преживеем. А компотите, туршиите и летните гуми може да останат заключени след нас и да дадат бомбаж. Нека да отключим мазетата си и който оцелее на пролет, да се порадва на шанса си.
9. Да се лъжем. Ако не можем да си позволим да си създадем живота взаимно по-хубав, да си дарим материална вяра, то за какво най-малко не някакви задблуди да си раздадем. Ще дам звук: “Да, Томиславе, ти продължаваш да изглеждаш като изненадващо непокътнат и интелигентен политик за стандартите на ГЕРБ ”.
10. Антитела. Дори да желае човек, изкарал гадния микроб, да подари плазма, не е елементарно. Особено отвън София. Но дано работи и по-зададения метод. Но различен метод да се съобщи имунната отбрана не
 
Автор: Самуил Петканов,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР