Добрият външен вид често е резултат от добрите цветови комбинации.

...
Добрият външен вид често е резултат от добрите цветови комбинации.
Коментари Харесай

Как да изберем подходящата цветова комбинация в дрехите си

Добрият външен тип постоянно е резултат от положителните цветови комбинации. Не всеки съумява вярно да комбинира цветовете в облеклата си, тъй като това е цяла просвета, учредена на специфични правила. Ако цветовете се комбинират несполучливо, се основава чувство за какофония. Това възприятие не може да бъде разказано с думи, тъй като то не е обвързвано толкоз с понятията за мода и жанр, колкото с физическите закони на цветовото усещане.

 подобаваща цветова композиция с облеклата ни - цветно колелоподходяща цветова композиция с облеклата ни - цветно колело

Първо, дано да разгледаме цветовите характерности. Съществува такова нещо като чисти цветове. Чистите цветове са главните ярки цветове, като в дъгата. Ако прибавим бяло към тези чисти цветове, получаваме нюанс – леки, ненаситени тонове. Ако добавите сиво към чистите цветове, получавате звук, като всяка последователност дава друг звук. Добавете колорит към чистите цветове. Това ще ги направи по-тъмни. Нека разгледаме на процедура главните правила на цветовите комбинации в облеклата, т.е., като използваме образеца на фотоси от стилния подиум и от уличната мода.

1. Смесете наситени и неутрални цветове.

Комбинирането на богати, живи цветове с неутрални постоянно е добра концепция. Но имайте и едно мислено – черното също е безпристрастен цвят, по тази причина комбинацията с него може да наподобява прекомерно остра. За по-фина, изтънчена цветова композиция, не карайте черното да господства във визията, разреждайте го с други неутрални цветове. Неутралните цветове са тези, които могат елементарно да се комбинират с всеки различен цвят. В допълнение към обичайните черно, бяло, бежово и сиво, можете да добавите и мрачно синьо (особено в композиция с деним) и естествена кожа.

Неутралните цветове са превъзходен инструмент за прибавяне на повече цвят към визията ви, тъй като се приказва за известното предписание „ не комбинирай повече от три цвята в роклята си “. Когато комбинирате няколко неутрални цвята с един кондензиран, получавате опция да създадете жанр, който да наподобява доста цветно и свежо.

Неутралните цветове като сиво и бежово могат да се комбинират с неясно пастелни нюанси като розово. Този външен тип основава мека естетика и в това време понижава риска да изглеждате натрапчиво. По предпочитание можете да комбинирате леки неутрали с неонови цветове. Не забравяйте постоянно да изглеждате изискани. За да се откроите, смесете разнообразни неутрални цветове като добавите кожен колан към визията си.

2. Комбинирайте съществени цветове.

Вторият принцип на съчетаването на цветовете е да се комбинират главните цветове. Допълнителни цветове са тези в противоположните краища на цветовия набор. Всеки от тези цветове прави другия по-ярък и по-наситен. Най-добрият метод да комбинирате тези цветове е да добавите един от тях към тоалет, състоящ се най-вече от различен допълващ цвят.

Можете, несъмнено, да изберете цветове, които със същата активност ще наподобяват хармонично в композиция между тях. Но тези цветове би трябвало да са такива, че при черно-бяла фотография да отразяват толкоз доста светлина, че да наподобяват като нюанси на черно-бялото.

3. Комбинация от разнообразни нюанси от един и същи цвят.

Третият принцип за съчетание на цветове е комбинирането на разнообразни нюанси от един и същи цвят. Можете да употребявате този принцип във връзка с цялото ви облекло или единствено на една част от него.

4. Съчетайте сходни цветове.

Четвъртият принцип на съвпадане на цветовете е комбинацията от сходни цветове. Тези цветове са прилежащи един на различен в цветовия набор. Един от най-близките цветове постоянно е част от втория. Например, зеленото е синьо + жълто. Следователно синьото и зеленото или жълто-зеленото са тясно свързани цветове, които могат да се носят един до различен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР