Добрият и здрав сън е един от най-важните фактори за

...
Добрият и здрав сън е един от най-важните фактори за
Коментари Харесай

Лавандула, лайка, жасмин: 7 ароматни масла за хубав сън

Добрият и здрав сън е един от най-важните фактори за поддържане на здравето. През нощта тялото се отпуска, почива и възвръща силата. Ето за какво е доста значимо да не забравяте да следите психическото си здраве, равнището на стрес, на което сте изложени, режима на работа и отмора, както и хигиената на съня. Това ще ви помогне да заспивате бързо и надълбоко, ще понижи тревогата и ще избегне кошмарите.

За благополучие през днешния ден към този момент са извършени и не престават да се организират доста научни проучвания върху резултатите на естествените артикули върху нашия сън и здравето като цяло. Доказано е, че едни от най-подходящите са етеричните масла, които могат да се употребяват по разнообразни способи. Ето кои масла могат да се отразят добре на съня ни:
Масло от лавандула
Ароматното лавандулово масло постоянно се предлага за медитация в източните духовни практики. Отдавна е маркирано, че предизвиква вътрешния мир и хармонията, облекчава напрежението и раздразнителността, „ прогонва ” неприятните мисли, възприятието на злоба и възмущение, подкрепя развиването и себепознанието, просветлява мозъка и сетивата.
Масло от лайка
Друго от най-хубавите етерични масла за добър сън е елементарната лайка. Този естествен артикул е измежду целесъобразните за неспокойни хора, които преди лягане не могат да загърбят мислите, които ги тревожат. В допълнение, това е едно от най-подходящите масла за лекуване на проблеми със съня при деца, без значение дали имат компликации със заспиването или разтревожен сън.
Масло от бергамот
Силен натурален антидепресант, подобаващ на първо място за унищожаване на признаци като непрекъсната отмалялост, липса на интерес към живота, меланхолия и омърлушеност. Попадайки в тялото, летливите съединения на бергамота задействат отделянето на допамин и серотонин, които са „ виновни ” за чувството за наслаждение, успокоение и убеденост.
Масло от тамян
Етеричното масло от тамян може да ви помогне да заспите по-лесно. Облекчава кошмарите, паразитните мисли и психическото безпокойствие. Докато успокоява, не потиска когнитивните качества. Широко употребен в техники за релаксация и медитативни практики.
Масло от сладка майорана
Маслото от сладка майорана постоянно се употребява за лекуване на настинки и неприятно храносмилане, само че също по този начин може да усъвършенства качеството на съня ви, изключително в случай че работите на смени. Това се удостоверява от изследвания, включващи медицински сестри, работещи нощни смени. Етеричното масло може да контролира сърдечния темп, да отпусне мускулите и да има повсеместен успокоителен резултат.
Масло от жасмин
Вдишването на етерично масло от жасмин може да докара до контролиране на сърцетуптенето и усмиряване на нервната ви система, което ще насърчи тялото ви да се отпусне и да заспи. Известно е също, че покачва интензивността на мозъчните талази и повлиява позитивните страсти, което може да има антидепресантен резултат.
Масло от ванилия
Етеричното масло от ванилия контролира кръвното налягане и тревогата, успокоява ви и оказва помощ на тялото да заспи по-бързо. Привлекателният мирис припомня на мнозина за комфорт. Етеричното масло от ванилия обаче не би трябвало да се бърка с дестилат от ванилия, който е единствено за готвене. Съставките за готвене нямат седативен резултат и етеричното масло в никакъв случай не би трябвало да се прибавя към храната.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР