Добрият хранителен режим е от съществено значение за цялостното здраве

...
Добрият хранителен режим е от съществено значение за цялостното здраве
Коментари Харесай

10 полезни храни, които да ядете по-често

Добрият хранителен режим е от значително значение за цялостното здраве на човек. Неслучайно един от главните препоръки за здравословен метод на живот е точно верният асортимент на храни. За да обогатите менюто си, вижте 10 потребни храни, които е добре да ядете по-често.

Чудите се какво да обядвате или вечеряте? Колкото повече потребни храни включвате в менюто си, толкоз по-разнообразно ще бъде то. Балансираният хранителен проект с задоволителен банкет на минерали, витамини, фибри, протеини и здравословни мазнини е това, от което се нуждаете, с цел да се чувствате и изглеждате добре. Вижте 10 потребни храни, които си коства да ядете по-често:
Бобови храни
Бобовите храни са повсеместен и апетитен източник на растителни протеини, както и на желязо. Недостигът на желязо най-често се следи при бременни дами и по време на менструация. Недостатъчното количество желязо в организма може да докара до анемия. Бобовите храни са превъзходен метод да разнообразите своето меню и да подсилите тялото си с нужните хранителни субстанции.
Банани
Бананът е апетитен и потребен плод, който може да ядете когато и да е и на всяко място. Бананите съдържат огромно количество калий – жизненоважен минерал и електролит в тялото. Един банан е задоволителен, с цел да „ заглуши “ глада ви и да ви защищити от потреблението на нездравословни храни.

 Добави изложение
Яйца
В яйцата се съдържа хранителното вещество холин, което има значима роля за действието на всички кафези. В едно яйце се съдържат към 147 мг холин – една трета от целесъобразното количество за деня. Яйцата могат да бъдат употребявани по най-различни способи, тъй че използвайте въображението си и се възползвайте от техните изгоди.

Брюкселско зеле
В брюкселското зеле има доста потребни хранителни субстанции, измежду които витамин А, витамин С, калий и фолати. За да притъпите характерния леко горчив усет на брюкселското зеле, гответе го дружно със зехтин, чесън, сол и черен пипер, а най-после го залейте с малко лимонен сок.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР