Добрината среща добрина – в истинността на тези думи се

...
Добрината среща добрина – в истинността на тези думи се
Коментари Харесай

15-годишният Исус Христов намери и върна портмоне с пари, мечтае да стане полицай

„ Добрината среща доброта ” – в истинността на тези думи се убеди 15-годишният Исус Христов от айтоското учебно заведение „ Атанас Манчев ”, който през днешния ден беше звезда измежду съучениците си.

Намерил портмоне със сумата от 140 лева и дебитна карта преди няколко седмици, живеещия в последна беднотия и оскъдност Исус, без съмнение го отнесъл в айтоската полиция и го предал на Нели Георгиева – контрольор Детска педагогическа стая, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.

Дни по-рано тя му подарила обувки, откакто видяла, че съвсем босоног отива на учебно заведение и спечелила сърцето му вечно.

За благородната си постъпка Исус не очаквал хвалба – направил жеста, тъй като по този начин е теоретичен. Въпреки, че е извънредно оскъдно, фамилията му е доста честно и живее с изконните полезности – почтеност, честност и доброта.

Дора Георгиева, директорката на учебно заведение „ Атанас Манчев ”, споделя, че се гордее с постъпката на момчето, което за една нощ се трансформирало в образец за подражателство на своите връстници.

Множество дарове, измежду които облекла, обувки, спортни и образователни принадлежности, както и пакети с съществени хранителни артикули за потребностите на фамилията на Исус, бяха предоставени от Директорът на ОДМВР - Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, кмета на Община Айтос – Васил Едрев,, ръководителят на фондация „ Евгений Мосинов ” – Илияна Мосинова и управлението на учебно заведение „ Атанас Манчев ” с шеф Дора Георгиева. Четиримата донори на нарочна гала в наличието на съучениците на Исус Христов го отличиха и с приветствени адреси и грамоти за благородната постъпка.

Стъписан от подаръците и положителните думи на формалните посетители, Исус благодари на всички донори, като непретенциозно съобщи, че не е очаквал толкоз внимание и благотворителност. Младежът даже и не допуска какъв брой изненади го чакат през идващите дни, защото след добитата през медиите известност за добрината му, от всички краища на България към този момент пътуват дарения и храни.

Мечтата на Исус е да стане служител на реда. Поиска фотография с първия същински другар, подал му ръка в сложен миг – Нели Георгиева от айтоската полиция. Пожела си да промени най-малко мъничко света към себе си към по-добро. И ще успее, тъй като първата крачка към този момент е направена – остават още малко!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР