Добрич. От 1 април Центърът за защита на природата и

...
Добрич. От 1 април Центърът за защита на природата и
Коментари Харесай

От 1 април Центърът за защита на природата и животните в Добрич преминава на лятно работно време

Добрич. От 1 април Центърът за отбрана на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич минава на лятно часово работно време, което както всяка година ще продължи до края на месец септември, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

На фона на динамичното време на открито зооцентърът посрещна пролетта и с хубаво време, възстановки на национални традиции, свързани със Сирни заговезни, като хамкане и песни, малко доброволчески лек труд дружно родители и деца, и с дни с същинска зима, снежна одеждa и опция да се майсторят снежни индивиди. Приятни страсти има постоянно в ЦЗПЖ в добруджанския град, през всеки сезон.

От на следващия ден - 1 април, посетителите могат да се разходят и да се полюбуват на природата и жителите от 9.00 до 19.00 часа. Почивният ден е понеделник. Билетите за възрастни са на цена 2 лева, за възпитаници, студенти и пенсионери - 1 лева Безплатен вход има за деца под 7 години, за лица с увреждания, за доброволци в дните на акция и на национални празници. Възможно е издаването на карти за посещаване - за една година, фамилна, на стойност 34 лева, за групови визити над 10 души - 0,90 лева на клиент, за пикник (рожден ден и други тържества) - 24 лева Образователните стратегии включват посещаване на Зелено учебно заведение в границите на седмица - 25 лева и беседи - на български език с цена 10 лева, на британски език - 15 лева

Правилата, които би трябвало посетителите на ЦЗПЖ да съблюдават, с цел да не навредят на животни и околна среда, са оповестени на интернет страницата на центъра. Сред тях най-важните са животните да не се хранят, а отпадъците да се изхвърлят от избраните за това места.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР