Добрич. Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Тервел е най-добре представилото

...
Добрич. Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Тервел е най-добре представилото
Коментари Харесай

Добрич: Държавно ловно стопанство - Тервел е най-добре представилото се стопанство в страната по новия стандарт за сертифициране управлението на горите в България

Добрич. Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Тервел е най-добре представилото се стопанство в страната по новия Национален FSC стандарт за узаконяване ръководството на горите в България. Това заяви Татяна Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “ в Североизточното държавно дружество (СИДП) - Шумен, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” . Много добра оценка са дали през тази година инспекторите, проверяващи териториалните поделения на Североизточното държавно дружество за спазването на новия Национален FSC стандарт за узаконяване ръководството на горите в България FSC-STD-BGR-01-2016 V-1 и NEPCon за следене на продукцията за Горскостопански предприятия. Те са споделили мнението си на среща с шефа на СИДП инж. Веселин Нинов, шефове на проверявани стопанства и специалисти, отговарящи за сертификацията. Според основният инспектор инж. Теодор Тодоров с всяка минала година се вижда забележителен прогрес при съблюдаване условията на стандарта и това от своя страна води до показаните положителни резултати през тази седмица.
Тодоров е отбелязал още, че одитът е минал при доста добра организация от страна на териториалните поделения. Добрата вест е, че при инспекциите е открито, че няма неточности, позволени на терен. „ Както съм казвал и преди - документите постоянно могат да бъдат поправени, само че в случай че допуснем неточности в гората, те не могат да бъдат поправени “, разяснява Теодор Тодоров. Той е декларирал още, че до 20 дни ще бъде подготвен окончателният отчет, като позволените от стопанствата грешки могат да бъдат изправяни в границите на 12 месеца. В края на срещата инж. Веселин Нинов за следващ път е коментирал, че доста държи на документа и спазването на условията по него. Той е споделил, че е подготвен да направи и в допълнение образование на хората, които работят по сертификацията, с цел да бъдат през идната година резултатите още по-добри. Североизточно държавно дружество е получило Сертификат за отговорно ръководство на горите, за 100% от територията си, през 2016 година От тогава, всяка година, три стопанства, определени на инцидентен принцип, се ревизират за условията на стандарта. Сега това са ДЛС-Тервел, ДГС-Омуртаг и ДГС-Добрич. Проверяващите са отбелязали, че за 2019 година ДЛС-Тервел е най-добре представилото се стопанство в нашата страна.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР