Добре, установили сте, че не можете да споделяте. Трудно ви

...
Добре, установили сте, че не можете да споделяте. Трудно ви
Коментари Харесай

Как да развиете умението да споделяте?

Добре, открили сте, че не можете да споделяте. Трудно ви е! Обливат ви студени (или горещи) талази, когато би трябвало да споделите възприятията и мислите си или да влезете в борба, тъй като не се чувствате комфортно от дадени дейности?

Няма ужасно, не сте сами. В днешно време е изключително мъчно да споделяш с хората при съществуването на обществени мрежи. Животът ни е на показ във Facebook, Инстаграм или друга мрежа, само че възприятията ни са по-скрити от всеки път.

Това води до струпване на напрежение, стрес и други проблеми, които могат да навредят на здравето ни.

Ето за какво тук ви предлагаме няколко стъпки по какъв начин да развиете умеенето си да споделяте.

Хората не четат мисли

 Умение да споделяте

Преди да започнете да споделяте, би трябвало да осъзнаете няколко неща. Първото от тях е, че хората не четат мисли. Много от нас си мислят, че дейностите ни демонстрират какво усещаме и другите би трябвало да вдървен намека. Не е тъкмо по този начин. Всеки е концентриран в личните си проблеми и прекарвания и рядко мисли какво чувствате и преживявате вие. Това се отнася в еднообразно висока степен за работата и за персоналния ви живот. Когато разберете този факт, може да пристъпите към идващия.

Изразяването на възприятията оказва помощ да разгадаем проблемите си

Добре, представете си следната обстановка. Време ви е за покачване в службата. Преди вас са повишили хора, които работят от скоро за компанията, а вас все ви не помнят. Но вие си мълчите и се държите по този начин все едно нищо не се е случило. Ако не кажете, няма по какъв начин да разрешите казуса. Поговорете с началника си и му кажете по какъв начин се чувствате, какво заслужавате. Изложете причините си умерено. Има два изхода от подобен диалог - да ви покачат и да не ви покачат. Във втория случай ще разберете, че може би е време да потърсите друга работа, където ще ви ценят повече.

Същото се отнася и до персоналния живот. Ако споделите проблеми пред другар, той може да ви помогне, тъй като е претърпял същото или просто има повече опит от вас. Доверете му се!

Споделяйте по малко всеки ден

 Споделяне

Много е значимо нещата да се случват по комфортен за вас метод. Ако сте човек, който цялостен живот е мразел да споделя, няма по какъв начин внезапно да отприщите стената на възприятията си и да ги излеете върху един, двама или повече души. Правете го малко по малко, споделяйте по малко всеки ден и рано или късно ще свикнете с неудобството от това непривично за вас деяние.

Изберете с кого да споделяте

Естествено, не може да хванете първия човек от улицата и да споделяте с него. Изберете оня, с който се чувствате комфортно, който не ви напряга. Това би трябвало да е другар, на който имате доверие или родственик.

Не се насилвайте

Както при всяко друго нещо, не е нужно да насилвате нещата. Напрягането и прекомерно бързото излизане от зоната ви на комфорт може да докара до увеличение равнищата на стрес и надлежно още по-плътно затваряне.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР