Добре подбраното меню гарантира успеха на празника. Гостите, които сте

...
Добре подбраното меню гарантира успеха на празника. Гостите, които сте
Коментари Харесай

Празнично меню за рожден ден

Добре подбраното меню подсигурява триумфа на празника. Гостите, които сте поканили на рождения си ден, ще остана очаровани от кулинарните ви умения, в случай че изберете вярното меню.

В деня преди рождения си ден би трябвало да се подготвите, с цел да ви е елементарно по-късно. Вечерта сварете всички зеленчуци и месото, което е належащо за салатите с месо. Вечерта би трябвало да опечете тортата, с цел да престои съвсем едно денонощие в ледник.

Тортата с банани и мед се подготвя елементарно.

Необходими артикули за тестото: 1 супена лъжица мед, 250 грама масло, 1 чаша захар, 4 яйца, 1 чаена лъжичка сода, гасена с оцет, 50 грама смлени орехи, 4 чаши брашно.

 Бананова торта

За крема: чаша и половина прясно мляко, 3 супени лъжици грис, 150 грама масло, 200 мл кондензирано мляко, 2 банана, 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Продуктите за тестото се смесват и се омесва компактно тесто, което се разделя на две елементи и се разточва на два блата. Пекат се по 25 минути на 180 градуса, и по-късно всеки изстинал блат се реже с конец на две.

Кремът се прави, като в млякото се прибавя гриса и се кипва, вари се 2 минути и се оставя да изстине. Маслото се разрушава с миксер и се прибавя топлият грис, кондензираното мляко и ванилията.

Блатовете се мажат с крем и сред тях се редят кръгчета банан. Последният блат се маже с крем, поръсва се с орехи и захарни пръчици.

 Рожден ден

Салатата слънчоглед е доста ефектна и вкусна.

Необходими артикули: 300 грама пилешко филе, 150 грама печурки, 1 глава лук, 3 сварени яйца, 100 грама кашкавал, 3 сварени моркова, чипс, маслини, 300 грама майонеза.

Начин на подготвяне: Пилешкото филе се нарязва на ситно. Яйцата и морковите се настъргват на ситното ренде, а кашкавалът – на едрото. Гъбите се нарязват на филийки и се запържват със ситно нарязания лук. Реди се върху огромна паница на пластове, като всеки пласт се маже с майонеза.

Започва се с филето, след това моркови, гъби с лук, яйца, кашкавал. Върху кашкавала не се маже майонеза. Маслините без костилки се режат на четвъртинки и се подреждат върху салатата. След това салатата в профил се украсява с чипс като листа на слънчоглед.

 Месо по царски

Ефектно предястие са сандвичите от домати. Доматите се нарязват на филийки, от горната страна се намазват с майонеза, смесена с настърган кашкавал и нарязан на ситно чесън. Поръсват се с нарязан на ситно магданоз

Основното ядене ще се хареса на всички посетители – това е месо по царски. То се прави от 1 кг телешко месо, 100 грама масло, 2 супени лъжици доматено пюре, 2 глави лук, 1 морков, 1 алена чушка, 2 скилидки чесън, сол и черен пипер на усет, 2 супени лъжици горчица.

Месото се реже на едри части, поставя се в тенджера с дебело дъно, прибавя се лукът, нарязан на кръгове, солта, черният пипер и горчицата.

Оставя се за 4 часа. Към месото се прибавя маслото и 1 чаша вода.

Разбърква се и се задушава час и половина. Добавят се настърганият морков, нарязаната чушка, нарязаният на ситно чесън, доматеното пюре. След 5 минути се смъква от огъня. Сервира се с картофено пюре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР