Добре известно ни е, че известните личности, които могат да

...
Добре известно ни е, че известните личности, които могат да
Коментари Харесай

Рапърът и електрическата суперкола

Добре известно ни е, че известните персони, които могат да се похвалят с милиони в банковите си сметки, доста постоянно обичат да харчат парите си за скъпи коли.

В гаражите на някои от тях можем да открием даже по няколко возила, които не всеки може да си разреши. Уайклеф Жан (Wyclef Jean) обаче е решил да влага парите си не в пазаруването на кола, а в основаването ѝ.

Рапърът с хаитянски корени, който помним от колаборацията му с Шакира за парчето " Hips Don`t Lie ", показа неотдавна първия си първокласен електромобил -  Attucks Apex AP0 . Отличително не е единствено името на колата, само че и фактът, че е много лека - едвам 1200 кг. Тя е спортна, както може да се види от фотосите и е двуместна.

Attucks Apex AP0, the lightest-ever electric Supercar, has officially launched in the US! Meet the UK-designed and USA-built EV Supercar, acceleration from 0-60 mph in 2.3 seconds., my dream car!

Точно както може да се чака, Attucks Apex AP0 ще ни залепи за седалката, в случай че решим да тестваме опциите ѝ. От спряло състояние ще доближи 100 км.ч. единствено за 2.3 секунди. Или едно мигване.

Максималната скорост, която противоречивият електрически автомобил може да доближи, също е впечатляваща. Става дума за 305 км.ч., пише Supercar Blondie.

И понеже Уайклеф Жан е музикант се е погрижил притежателите на Attucks Apex AP0 да изживеят музиката по напълно друг метод. Автомобилът ще разполага със специфична система, която да проучва настроението на лидера, с цел да му пуска подобаваща музика.

" Като наследник на имигранти моите родители постоянно са ми казвали да имам огромни фантазии. Затова съчетах две от моите пристрастености и опит, които имам с колите и музиката, с цел да основа моята мечтана визия ", споделя рапърът за автомобилът.

Очакванията са Attucks Apex AP0 да бъде разполагаем за поръчки в края на 2024 година, а стартовата цена да бъде към 350 000 $. 

От Electrek пък разбираме, че със упоменатите 1200 кг, които тежи Attucks Apex AP0, електрическият състезателен автомобил е един от най-леките. За съпоставяне, Rimac Nevera тежи съвсем двойно - 2300 кг. Електрическия мотор на Attucks Apex AP0 пък е с впечатляващите 650 к.с., а въртящият миг 580 Нм.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР