Добре известен факт е, че колите на Tesla разчитат на

...
Добре известен факт е, че колите на Tesla разчитат на
Коментари Харесай

Как колите Tesla наблюдават и записват собствениците си

Добре прочут факт е, че колите на Tesla разчитат на голям брой датчици и камери, които непрекъснато наблюдават протичащото се както на пътя, по този начин и в самата кола.

Нов отчет от Reuters обаче разкрива, че събраните данни надалеч не са предпазени, а фирмената просвета в компанията има някои много отрицателни страни. 

Reuters интервюира девет анонимни някогашни чиновници, които споделят, че видеозаписи и изображения, снимани от камерите на Tesla, са били необятно споделяни от чиновниците посредством вътрешна платформа за известия от 2019 до 2022 г. 
 Снимка 594417
Източник: iStock

Това включва образни изображения на гаражи, на хора и даже фрагменти на превишена скорост, в които Tesla блъска дете на колело.

Кадрите от вътрешни гаражи включват „ подиуми на фамилиарност “ и „ някои елементи от прането, някои продукти за полово здраве...и просто персонални подиуми от живота, в които в действителност бяхме отдадени, до момента в който колата на човек се зарежда в гаража “, се споделя в отчета на Reuters.

Служителите, които са имали достъп до записите от камерата, са били известни като “етикетиращи ”, чиято работа е била да обучат системата за изкуствен интелект на Tesla да разпознава обекти и пешеходци. 
 Снимка 569314
Източник: Tesla

Оказва се също, че въз основа на събираните фрагменти са създавани мемета и занимателно наличие, което по-късно е циркулирало във вътрешните системи за връзка в Tesla. 

В същото време политиката за дискретност на Tesla споделя, че оборудваните с автопилот коли са проектирани да пазят поверителността на потребителите. 

„ Никой с изключение на вас няма да знае вашите действия, местонахождение или история на това къде сте били “ - написа в документа за дискретност. 
 Снимка 543909
Източник: GettyImages

Тези данни компанията употребява, с цел да усъвършенства своя автопарк и да комуникира със притежателя по отношение на информация за сигурността.

В светлината на сегашните разкрития обаче този документ придобива цената на елементарен вестник и можем единствено да допускаме какъв брой и какви тъкмо фрагменти са виждали и предавали към личния състав на Tesla камерите в електрическите автомобили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР