Добре е да имате тази рецепта, защото всеки момент може

...
Добре е да имате тази рецепта, защото всеки момент може
Коментари Харесай

Когато коремът ви е подут или имате болки, пригответе си тази напитка!

Добре е да имате тази рецепта, тъй като всеки миг може да ви потрябва. Вече няма да страдате от издут стомах, гадене и газове.

Въпреки че има разнообразни медикаменти и естествени артикули за тези проблеми, това е едно от най-простите средства и се подготвя от съставки, които постоянно имате у дома, тъй че можете да си го извършите сами когато и да е.

Това естествено средство е същински лек за болки в стомаха. Почти всеки втори човек през живота си се сблъсква с болки в корема, отичане и газове, като аргументите могат да бъдат разнообразни. Най-често неправилното и небалансирано хранене е повода за тези проблеми.

Дехидратацията също е една от най-честите аргументи за гадене и издут стомах. Всъщност, когато не пием задоволително вода, токсините се натрупват в тялото ни, започвайки от червата, което ни кара да се подуваме. Като пиете вода, вие ги отблъсквате от себе си. За да извършите тази напитка, ви трябват единствено две съставки.

Лимонът оказва помощ при стомашни болки, защото подтиква тялото да изхвърля токсините. Болката в стомаха може да бъде породена от бактерии, а цитрусовите плодове убиват бактериите и карат стомаха ви да се усеща още веднъж добре.

Лимонът има и противовъзпалително деяние. Може да помогне за по-добро храносмилане и при рефлукс.

Подобрява храносмилането, а в някои случаи може да облекчи стомашните проблеми.

Дафиновият лист също е уместно средство за възстановяване на храносмилането и за лекуване на храносмилателни разстройства като рефлукс, гастрит, стомашни язви и газове.

Някои от по-сложните протеини в ежедневното ни меню могат да бъдат проблем за храносмилателната ни система, изключително в случай че нямаме задоволително ензими, с цел да ги разградим, само че съставките в дафиновите листа доста подкрепят този развой.

Органичните съединения в дафиновите листа са доста ефикасни при усмиряване на смутен корем, облекчение на признаците на синдрома на раздразнените вътрешности и даже на целиакия.

Дафиновите листа имат мощен резултат върху стомашно-чревната система, като подтикват уринирането (като диуретик), което понижава токсичността на тялото.

Необходими съставки:

1 лимон 4 дафинови листа 300 мл вода

Начин на подготвяне:

Измийте лимона с хладка вода, в която сте разтворили 1 супена лъжица сода бикарбонат. Оставете го за към 20 минути и по-късно го изплакнете с чиста вода.

За да премахнете повърхностните замърсявания, постоянно мийте плодовете по този метод. Изстискайте лимоновия сок. Нарежете кората на ситно. Поставете лимоновата кора в тенджера, прибавете дафиновите листа и залейте с вода.

Варете към 10 минути. След като изключите котлона, покрийте съда с похлупак и оставете напитката да престои 30 минути. След това, прецедете и прибавете лимонен сок. По предпочитание можете да добавите мед.

Изпийте цялото количество заран, на гладно. Пийте в границите на 1 седмица.

Следващият месец повторете лечението с този чай за още 1 седмица.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР