Добрата новина от началото на месец юли е, че цените

...
Добрата новина от началото на месец юли е, че цените
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Цените на горивата вероятно ще се задържат на тези нива

Добрата вест от началото на месец юли е, че цените за летния сезон стопираха да се повишават. Считам, че на някои обекти идващите седмици е допустимо даже да забележим смяна в намаляване. Това сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Цените на горивата евентуално ще се задържат на тези равнища, в случай че няма разтърсвания на интернационалните пазари, съобщи той.

По думите му обаче всичко зависи от политиката на президента на Руската федерация Владимир Путин. „ Ако той ограничи доставки на петрол и на подготвени артикули или да продължи стягането на крана на природния газ, цените отново ще тръгнат във възходяща наклонност ", сподели той.

Терзиев изясни, че в случай че имаме усложнения в доставки на съветски горива, и то освен на нефт, дизелово гориво, пропан бутан, може да изпаднем в доста тежка обстановка. „ Тогава цените в действителност ще бъдат неконтролируеми ", сподели той.

Предоставянето на отстъпка от 25 стотинки за литър гориво и факт и макар първичните терзания, процесът тече безпрепятствено, съобщи Терзиев.

Основният мотив част от бензиностанциите да не оферират отстъпката от 25 стотинки на литър гориво по думите му е финансирането. „ В порядъка на 50-55 дни тази отстъпка действително е от джоба на оператора, само че ще бъде възобновена от страната. Направиха се няколко компромиса. Първоначално възобновяване щеше да е единствено против налози, в този момент се възвръща директно, в период от 10 дни от декларирането на Данък добавена стойност от оператора по разплащателната му сметка. Това е решение на всеки един оператор. Национална агенция за приходите ще възвърне предоставените суми ", разясни Терзиев.

Според него всеки, който не дава тази отстъпка, ще загуби клиенти поради конкурентността на пазара.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР