Добра ли беше 2017 г. в музикален план? Краткият отговор

...
Добра ли беше 2017 г. в музикален план? Краткият отговор
Коментари Харесай

Най-очакваните албуми през 2018 година

Добра ли беше 2017 година в музикален проект?

Краткият отговор е – несъмнено. А по-дългият би гласял нещо като – макар че изгубихме Чък Бери, Крис Корнел, Честър Бенингтън и Малкълм Йънг, през тази година милиони по света продължиха да вършат музика и да издават албуми. Някои от които – същински положителни.

Това обаче не е ретроспекция на 2017г., а дребен преглед на това, което чакаме от 2018 година
 Ники Минаж на New York Fashion Week 2017. Ники Минаж на New York Fashion Week 2017.
Ники Минаж

В множеството изявленията хип хоп певицата загатна, че през 2018 година ще чуем нови нейни части и даже цялостен албум. За момента е ясно, че работата по него върви интензивно, само че макар че Минаж към този момент записва части, няма оповестена дата на издаване. „ Уверена съм, че това ще бъде най-силната ми сбирка песни”, декларира тя, а ние можем единствено да се надяваме, че ще се окаже права.
 Manic Street Preachers на Q Awards 2017. Manic Street Preachers на Q Awards 2017.
Manic Street Preachers – Resistance Is Futile

Планираният за 6 април албум на рок колосите ще бъде отегчителен, само че надали тъмен. От формалната информация за него разбираме, че съществени тематики ще бъдат паметта и загубата, забравената история, обърканата действителност, както и изкуството като леговище и ентусиазъм.

Албумът ще бъде очебийно благозвучен – значително сплотяващ наивната сила на Generation Terrorists и оркестралния искра на Everything Must Go.
 The Prodigy на Incheon Pentaport Rock Festival 2015. The Prodigy на Incheon Pentaport Rock Festival 2015.
Продиджи (The Prodigy)

Неназованият нов албум на електро пънковете е подготвен и даже няма да се учудим, в случай че изтече в торентите още преди края на декември. Въпреки че към този момент хората от групата гледат да държат устите си затворени, английски публицисти към този момент се докопаха до информацията, че преди Нова година ще чуем ново парче от The Prodigy. Албумът пък ще се появи още в първата третина на 2018 година
 Джак Уайт на мач сред Chicago White Sox и Detroit Tigers през 2014. Джак Уайт на мач сред Chicago White Sox и Detroit Tigers през 2014.
Джак Уайт

Това, че надареният мистър Уайт готви нови части, знаем от дълго време. С годините обаче той се е научил да пази загадка, по тази причина пуска информацията за новия си албум на толкоз дребни части, че в действителност ни държи на ръба.

Ето обаче едно хубаво изложение на рокендрол хубостите, които ни е подготвил за 2018 година – „ Това е съвършена музика, на фона на която да подрязвате оплитам в градината си или да ремонтирате покрива на къщата. Нищо чудно да е подобаваща и в случай че си падате по причакване на непознати в тъмни улички – с нож в ръка. Опитвам се да се сетя за още забавни занимания, за които никой не е написал подобаваща песен”.
 Kimbra на Coachella 2015. Kimbra на Coachella 2015.
Кимбра

Новозеландката, която се прочу поради личната си много мощна поп/джаз/аренби/алт рок музика, по този начин и поради епохалното Somebody That I Used to Know, записано дружно с Gotye, е подготвена с новия си албум. Ще се споделя Primal Heart, записван е дружно с хора като Skrillex и Graves, а нашите упования са до небето. Очакваме го още на 19 януари.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР