Добра идея хрумна на Съвета за електронни медии. Предстои кръгла

...
Добра идея хрумна на Съвета за електронни медии. Предстои кръгла
Коментари Харесай

СЕМ ще учи на медийна грамотност

Добра концепция хрумна на Съвета за електронни медии. Предстои кръгла маса по тематиката за медийната просветеност през ноември с присъединяване на всички заинтригувани страни, разгласи членът на Съвета за електронни медии Пролет Велкова. Тя взе участие в експертна среща, отдадена на положителните практики в развиването на медийната просветеност в България и Германия:

" Колкото повече медии, толкоз по-малко публицистика, като под публицистика разбираме придържане към обстоятелствата, към стандарти, към отговорно държание. Всичко това е директно обвързвано, несъмнено, с това, което в по-тесен смисъл назоваваме медийна просветеност. Аз виждам въпреки всичко два пътя, колкото и те да са сложни за извървяване.

Едното е цивилен старания и надлежно цивилен напън върху институции и страна, и въпреки това - институции в тази страна, които имат волята, компетентността, желанието и могат да се свържат и да свършат някоя потребна работа ".

Според преподавателя в катедра " Медии и публични връзки " на Университета за национално и международно стопанство Иван Вълчанов ключът за смяна е образованието:

" Относно медийната просветеност в частност би трябвало да бъдат обучавани деца от най-ранна възраст до възрастни хора по какъв начин да ревизират информацията. Образованието, опитът, средата са фактори, които образуват усета на един човек ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР