Доболничната помощ страда заради липса на финанси, а някъде съществува

...
Доболничната помощ страда заради липса на финанси, а някъде съществува
Коментари Харесай

Д-р Николова за апартамента фантом в болница „Лозенец”:Срамно е!

Доболничната помощ страда поради липса на финанси, а някъде съществува подобен разкош. Срамно е! Как никой не е знаел за този апартамент? Така общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова разяснява абсурда, който раздруса някогашната държавна болница „ Лозенец ”. Преди дни екип на NOVA ви сподели извънредни фрагменти на жилище призрак, което се намира на територията на здравното заведение. То е обзаведено скъпо и досега е било под ключ.

„ Изключително срамно. Отклоняват се извънредно доста пари от Здравната система. Не се знае кой, за какво и по какъв начин е употребил жилището. Има една институция в тази страна, която се назовава Национална агенция за приходите. Тя може да каже тези средства, които аз съм изразходила имала ли съм ги и от кое място ”, изясни Николова.

Тя разяснява и здравните промени в плана за народен рамков контракт. Личните лекари към този момент няма да са задължени да афишират мобилните си номера, а консултациите ще са единствено в работно време.

„ Общо взето до този миг системата третира общопрактикуващите лекари като плебеи – работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Преди дни ми се случи да ми се обади пациент в 04.00 ч., с цел да ми каже, че мехлемът, който му е изписан, не му оказва помощ. Накрая се оказа, че е объркал номера ”, сподели Николова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР