Добивите от зърнени култури през тази година ще са добри,

...
Добивите от зърнени култури през тази година ще са добри,
Коментари Харесай

Сушата не се е отразила на посевите

Добивите от зърнени култури през тази година ще са положителни, макар продължителната суша. Това предвидиха аграрни производители от Североизточна България. Те се надяват на по-добра годишна продукция спрямо предходната година.

Падналият сняг зарадва земеделските производители от Добричко.
Иван Иванов - аграрни производител: Настъпиха малко сериозни седмици от декември насам, януари, нетипично време за региона, малко по-топло, само че есенниците се развиха добре.
Според Венцислав Върбанов, ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България, положението на есенниците в Южна и Югозападна България не е толкоз положително и се чака там реколтата да бъде по-слаба.
Венцислав Върбанов - ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България: На някои места има посеви, които са в по-критично положение, само че не може да се вършат заключения, че надали не реколтата ще бъде провалена и такива апокалиптични прогнози.
Земеделците нямат терзания, че огромните температурни разлики, които се чакат през идващите дни, ще застрашат растенията.
Иван Иванов - аграрни производител: Екстремални температури от минус 10 и повече надали биха се отразили фрапантно, стига тези температури да не са от порядъка седмица и нагоре като времеви период.
Дори и при по-ниски добиви, няма заплаха хлябът да нарастне, безапелационни са зърнопроизводителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР