Добивът на въглища в Китай се е увеличил и е

...
Добивът на въглища в Китай се е увеличил и е
Коментари Харесай

Добивът на въглища в Китай е достигнал най-високото си ниво за 9 месеца


Добивът на въглища в Китай се е нараснал и е достигнал най-високото си равнище за деветте месеца. Това се дължи на новите мощности за рандеман в северозападната част на страната, излиза наяве от информация на организация Ройтерс.

Добитите въглища в Китай през предишния месец са били в размер от 306,01 млн.. тона, което е с 3,2 % повече от август, когато добивът е бил от порядъка на 296,6 млн. тона и с 5,2 % повече от септември 2017 година, сочат данните на Националното статистическо бюро.
В интервала януари-септември размерът на рандеман е повишен с 5,1 % спрямо аналогичния интервал на предходната година и е достигнал до 2,59 милиарда тона.

Китай пусна в употреба нови мощности за рандеман на въглища в северозападната част на страната, стремейки се да намали опасенията във връзка дефицита на горива.

Добивът на въглища в самостоятелният регион Вътрешна Монголия през септември е повишен с 11,3 % в годишно изражение.

Ръстът на добива в провинция Шанси е 9,9 %.

По данни на Националното ръководство по енергетика към края на месец юни мощностите за рандеман на въглища в Китай са били за 3,49 милиарда тона, като са основани мощности за рандеман на още 976 млн. тона.„ “Очакваме в околните месеци да бъдат пуснати огромни мощности, което ще усили още повече добивът на въглища в Китай “, споделя старши анализаторът от Zheshang Securities Чан Гун.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР