Добивът на природен газ от Газпром“ през тази година може

...
Добивът на природен газ от Газпром“ през тази година може
Коментари Харесай

Добивът на „Газпром“ ще надхвърли 500 млрд. куб м през тази година, според зам.-председателя на концерна Маркелов


Добивът на природен газ от Газпром “ през тази година може да надвиши 500 милиарда куб м, следвайки равнищата от 2018 година, през която компанията се приближи до този размер, само че за постигането не й доближиха 2,4 милиарда куб м.

Главният редактор на списанието „ Газова индустрия “, заместник-председател на концерна Виталий Маркелов в първия брой на списанието от новата година се обръща към читателите по този начин: “Като се има поради годишният растеж на размерите от рандеман на газ (497,6 млрд.куб м през предходната година), следва да се чака, че през 2019 година „ Газпром “ ще доближи до петстотин милиарда “.
„ Основание за тази прогнози дава влизането на плановата мощ на Бованенговското находище и усвояването на нови залежи, включително и на арктическият шелф “, аргументира се то.
От 2012 година добивът на газ от „ Газпром “ е непрекъснато под 500 милиарда куб м.

Според данни на Интерфакс, добивът на природен газ от „ Газпром “ през януари 2019 година се е нараснал с 4 % - до 47,4 милиарда куб м, което се счита за максимума за последните пет години. Най-високият рандеман през последните години и бил през 2014 година - 48,9 милиарда куб м.

Реализацията на газа от компанията на вътрешния пазар по газотранспортната система на страната е повишен с 4,3 % (с 1,4 млрд.куб м).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР