Добавете млени орехи към сместа за палачинки в събота сутрин

...
Добавете млени орехи към сместа за палачинки в събота сутрин
Коментари Харесай

Защо е важно да включим ядките в менюто си

Добавете млени орехи към сместа за палачинки в събота заран или прибавете малко фъстъчено масло в соса за пържене на зеленчуци.
Тези лесни стъпки за прибавяне на усети посредством ядките усъвършенстват рецептата и покачват питателните стойности на ястието.

Ядките получават възторжени мнения от диетолози най-много поради здравословния си профил на мазнини. Орехите, бадемите, шамфъстъкът и лешниците са богати на понижаващи холестерола мононенаситени и полиненаситени мазнини и съдържат по-малки количества повишаващи холестерола наситени мазнини.

И това не е всичко. Ядките съдържат фибри, растителни протеини, витамин Е, калий, и магнезий . Тъй като те са цялостни с тези хранителни субстанции и мазнини, които поддържат здравето на сърцето, Американската организация по храните и медикаментите /FDA/ позволява на опаковките на ядки да се изписва следната квалифицирана здравна рекламация: " Научните доказателства сочат, само че не потвърждават, че потреблението на 1,5 унции на ден от множеството ядки, като част от диета с ниско наличие на наситени мазнини и холестерол може да понижи риска от сърдечни болести. " (Макар че формулировката на държавния език наподобява малко мъглява, посланието на FDA има за цел да насърчи ежедневната консумация на ядки за предварителна защита на сърдечни болести.

" Ядките са богати на хранителни субстанции и със здравословни мазнини, които са свързани с поддържането на оптимално здраве, най-много с изгоди за здравето на сърцето ", споделя Шарън Палмър, регистриран диетологг и създател на книгата " План за битка с диабета благодарение на растенията ". " Яденето единствено на шепа ядки дневно намалява равнищата на LDL (лошия) холестерол и благоприятства кръвното налягане. Бадемите и лешниците оказват помощ за понижаване на възпаленията, което може да докара до по-добро здраве на сърцето ".

Колко ядки би трябвало да похапнете, с цел да извлечете изгоди за сърцето си? Една и половина унции се равняват на към една шепа ядки. Тъй като размерите на дланите варират, по-конкретното еквивалентно премерване е 1⁄3 водна чаша. Колко тъкмо се брои за една порция зависи от ядката. Например, ще хапнете повече дребни шамфъстъци, в сравнение с едри половинки орехи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР