Добър 4,14 е средният резултат от , съобщиха от Министерството

...
Добър 4,14 е средният резултат от , съобщиха от Министерството
Коментари Харесай

Добър 4,14 е средният резултат на матурата по български език и литература

Добър 4,14 е междинният резултат от, оповестиха от Министерството на образованието и науката. От там показват, че триумфът на матурите, достъпът до които е към този момент отворен, се резервира макар отдалеченото образование.

Дванайсетокласниците са се справили сполучливо с матурите, а цената добър 4,14 е изцяло съизмерима с данните от предходните две години. Разликата с 2020 година е по-малко от една точка в интерес на предходната година.

Тазгодишният резултат обаче е с близо две точки по-висок спрямо 2019 година, в която образованието беше напълно присъствено, регистрират от просветното министерство, чиито данни сочат, че съизмерими с предходните години са и резултатите от изпитите по останалите образователни предмети.

Традиционно максимален брой точки има на зрелостните изпити по непознати езици, а минимален - по предметите, желани от най-вече зрелостници - биология и здравно обучение, география и стопанска система и метафизичен цикъл.

Дванадесетокласниците към момента мъчно извличат информация от чужд текст. Всеки пети не се е справил с тази задача.

Слабите оценки по български език са 3331 - по-малко в сравнение с през предходните две години, само че броят им продължава да бъде прекомерно висок.

По-малко спрямо миналата година обаче са и отличниците по този предмет

Гимназията с преподаване на испански език „ Мигел де Сервантес “ в София води класацията на учебните заведения с най-хубави резултати на изпита по български език.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР