До вчера се наблюдаваше диалог между партиите, какъвто не сме

...
До вчера се наблюдаваше диалог между партиите, какъвто не сме
Коментари Харесай

Вълчев от Алфа рисърч: Гърбът на БСП разкаля политическия терен

До през вчерашния ден се наблюдаваше разговор сред партиите, какъвто не сме виждали при предходните парламенти, разяснява пред Радио София социологът Павел Вълчев от Алфа Рисърч. По думите му, след вчерашния ден обстановката е изменена.

„ Ситуацията повлия това, което се случва на политическия терен, бих споделил, че го „ разкаля “ и към днешна дата, изключително след отхвърли на Българска социалистическа партия да поддържа ръководство на ГЕРБ и по-точно с министър председател Мария Габриел, можем да обобщим, че т.нар. план А отива на назад във времето. От тук насетне остава на дневен ред още веднъж някаква форма на общо ръководство, на поддръжка сред ГЕРБ и ПП-ДБ “, добави Павел Вълчев.

„ Аз мисля, че връзките между ГЕРБ и ПП-ДБ, в случай че можем да ги съпоставим с предишен парламент – тогава изобщо нямаше разговор, просто имаше отвод да се комуникира. Сега виждаме, че въпреки всичко има разговор, само че когато има разговор, е допустимо да се реализиран избрани резултати “, сподели социологът.

Според Павел Вълчев събитията, свързани с главния прокурор Иван Гешев, са се отразили и в политически проект. По думите му след вчерашния ден у нас може да се добави още една рецесия. Освен политическа сме очевидци и на институционална рецесия.

„ И до момента е имало рецензии и подозрения по какъв начин действа нашата прокуратура, правосъдната система, желанието за промяна. След през вчерашния ден видяхме, че водещи фигури в прокуратурата се опасяват за живота си. Това са толкоз притеснителни неща и водят нашата страна за жалост, в категория, която е надалеч от Европейския съюз и от Европа. Ако може да се изведе нещо позитивно от цялата история, е, че към този момент виждаме, че безусловно всички политически сили биха могли да получат някакъв по-убедителен мотив, че тази реформа е наложителна и тя би трябвало да бъде същностна “, добави Павел Вълчев.

Той добави, че рецесиите в страната изискват незабавни решения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР