До този моментоставката ми не е искана от премиера. Поиска

...
До този моментоставката ми не е искана от премиера. Поиска
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Кирил Петков два дни ме моли да стана министър, сега ми иска оставката

„ До този миг оставката ми не е желана от премиера . Поиска я господин Кирил Петков – индивидът, който два дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи ”.

Това разяснява Калин Стоянов в предаването „ На фокус ” по NOVA .

„ Многократно отказвах и се двоумях на това предложение. С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС - Петър Петров. След като одобрих предлагането на Кирил Петков, му споделих, че не желая никой да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Стоянов.

„ След като се направиха няколко опита за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи, ето го настояването на моята оставка ”, добави вътрешният министър.

„ За всички диалози и обстановки в връзките ми с Кирил Петков съм срещнал всички водачи на политическите партии, които поддържат това държавно управление. Запознал съм и премиера Денков, и вицепремиера Габриел. Не споделям, че има напън, а че има опит за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи. Като видяха, че ще устоя, това е резултатът – желае се моята оставка. Мероприятието от четвъртък е един мотив ”, сподели Калин Стоянов.

По думите му е имало опит да бъде принуден да работи с избрани хора от системата на Министерство на вътрешните работи. „ Определени хора да заемат избрани позиции. Не одобрих, тъй като от началото сложих изискването да стана министър, в случай че никой не се намесва, с кого и по какъв начин да работя ”, сподели Стоянов. „ Оставам на поста, тъй като аз и хората, с които работя, се справихме. Не допуснахме човешки жертви ”, сподели Стоянов.

И признава, че е очаквал да му бъде поискана оставката. Вътрешният министър сподели, че в понеделник ще има среща сред него, премиера и вицепремиера Мария Габриел .

„ Не е значимо къде съм бил по време на митингите. Важно е, че бях в непрестанен контакт с виновните чиновници, които управляват интервенцията на терен ”, разяснява още той. „ А някой наясно ли е къде е бил кметът на регион Средец в този миг. Беше на няколко метра от мен ”, сподели вътрешният министър.

„ Аз съм политическата фигура в министерството, нямам отговорности да участвам на терен. Никога министър в предишното не е участвал на такова произшествие, мероприятие или събитие ”, разяснява още вътрешният министър.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР