До този момент само 536 души са имали щастието да

...
До този момент само 536 души са имали щастието да
Коментари Харесай

Сдружение с идеална цел ще изпрати 10 000 души в космоса и ще поеме разходите за полетите им!

До този миг единствено 536 души са имали щастието да летят в космоса и по-голямата част от тях са мъже от едвам няколко страни. Но това скоро може да се промени – Дайлън Тейлър,  ангел вложител в галактическата промишленост, желае да обезпечи галактически полети за 10 000 души чрез сдружението с идеална цел Space for Humanity, оповестява уебсайтът Space News (източник).

Ще бъдат подбрани хора с друг бекграунд. Те ще бъдат изпратени в космоса или в близкокосмическото пространство, с цел да се завърнат след това на Земята и да описват за тяхното премеждие като посланици. Организацията Space for Humanity ще поеме разноските за полетите.

“Ние няма да изпращаме бели мъже – мултимилионери, които могат да си го разрешат ”, оповестява Тейлър. “Когато тези хора се завърнат на земята и споделят за своя опит, някой, който живее в Ню Делхи и изкарва по $1 $ дневно, няма да може да се усеща привързан с този опит. Ние би трябвало да изпратим някой от тяхната общественост, с цел да показа личния си опит ”.

Space for Humanity към момента не е избрала сигурно на кои кораби ще бъдат изстреляни новите астронавти, само че се разискват да се употребяват балонната капсула “Дискавъри ” на компания Уърлд Вю и кораба на Блу Ориджин “Ню Шепърд ”. Миналата година Блу Ориджин сполучливо организира тестови полети на “Ню Шепърд ” в роботизиран режим и може да стартира комерсиални полети през 2018 година с туристи, а през вчерашния ден Уърлд Вю изпрати сполучливо един пилешки сандвич в близкокосмическото пространство за KFC с рекламна цел.

Тайлър и други към момента неназовани вложители ще дадат на Space for Humanity $10 милиона през идващите 24 месеца.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР