До средата на следващия месец предложените промени в Конституцията могат

...
До средата на следващия месец предложените промени в Конституцията могат
Коментари Харесай

Пеевски: До средата на октомври ще се разглеждат промените в Конституцията

До средата на идващия месец препоръчаните промени в Конституцията могат да бъдат прегледани на първо четене в Народното събрание, съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Кирил Петков от ПП-ДБ добави, че разглеждането на измененията в главния закон в пленарната зала би трябвало да бъде след визитата на представители на Комисията към Съвета на Европа за народна власт посредством право, известна като Венецианската комисия, заяви.

Нейни представители ще обсъдят с българските институции плана за смяна в Конституцията, импортиран в края на юли от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По думите на Делян Пеевски препоръчаните промени в Конституцията ще минат във типа, в който са импортирани, а сред първо и второ четене може да се създадат промени:

" Предполагам втората седмица на идващия месец, може би даже първата, ще минем първо гласоподаване. Всички промени, които са за първо гласоподаване, са сигурни, тъй като по този начин ще мине планът. Между първо и второ ще вършим всички промени ", сподели Пеевски.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова удостовери, че левицата няма да поддържа импортираните от ръководещото болшинство и Движение за права и свободи промени в Конституцията:

" Няма да подкрепим тези текстове, които са препоръчани - касаят промяна на националния празник, който за нас е алена линия, двойното поданство също - опцията хора с двойно поданство да заемат политически постове.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР