До средата на март България да има национален план, който

...
До средата на март България да има национален план, който
Коментари Харесай

Йотова: До средата на март трябва да имаме Национален план за кризата в Украйна


До средата на март България да има народен проект, който регистрира всички опасности и гаранции за резултати в актуалните рецесии. Планът да бъде създаден в три направления – гаранция за сигурността на българските жители в подтекста на задълбочаващия се боен спор в Украйна, дейности за справяне с бежанския поток, ограничения за подкрепяне на българските жители и българската стопанска система в обстановка на галопираща инфлация и растящи цени. За това прикани вицепрезидентът на откриването в Международния панаир в Пловдив на огромен конгрес за съвременно земеделие, вино, храни и съоръжение, прессекретариата на Президентството.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2160
„ Това са упованията на българските жители – за сигурност в тежката и непредсказуема обстановка. Добрите политици и положителните държавници мислят няколко крачки напред и макар всички незнайни би трябвало да работим за устойчивото развиване на страната ни “, уточни Йотова и прикани за подкрепяне на дребните и междинните предприятия, които са гръбнакът на българската стопанска система.



Според вицепрезидента българското държавно управление не изостава в предприемането на ограничения за справяне с рецесиите, само че изработването на изчерпателен проект ще способства за по-добра съгласуваност и сигурност.

.

„ Очакваме да чуем българската позиция, която министър председателят Кирил Петков ще отбрани на идната във Версай неофициална среща на европейските водачи. Трябва да изиска преразглеждане на Зелената договорка и удължение на периода за употреба на топлоцентралите – ограничения, с които да омекотим удара на задълбочаващата се рецесия в енергийния бранш, както и дерогация за държавна помощ за стабилизиране на браншове от стопанската система “, съобщи Йотова.

В Пловдивския панаир вицепрезидентът откри 30-ата Международна селскостопанска галерия АГРА, 29-ата Международна галерия за лозарство и винарство ВИНАРИЯ и 27-ата Международна галерия за храни, питиета, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ.



Йотова поздрави управлението на панаира за куража и професионализма да го развиват в актуалните тежки години и да печелят нови сътрудници и интернационален престиж.

„ Когато в края на предходната година бях във Франкфурт и разговарях с управлението на Международния панаир, тяхната реакция беше красноречива: България, Пловдив, панаирът! “, показа вицепрезидентът.



Тя посочи, че високото посланичество на откриването на ревютата е гаранция за поддръжка от страна на институциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР